Benetke: Po novem do 500 evrov kazni za turiste, ki se ne znajo obnašati

Benetke imajo zaradi množic turistov včasih več skrbi kot koristi. Mestni svet je uvedel še strožja pravila za nedostojne turiste, pa tudi za prostitutke. 

Benetke obišče okoli 25 milijonov turistov letno, od tega jih 14 milijonov tam preživi samo en dan. Njihov mestni svet je zato sprejel nova pravila obnašanja v tem svetovno znanem mestu na vodi. Veljati naj bi začela v začetku julija. Pravilnik obnašanja za kršitelje narekuje od 25 do 500 evrov kazni. Kdo si jo zasluži? Vsi, ki se nedostojno vedejo.

Prepoved sedenja na tleh, kopanja v kanalih, razgaljanja in nočnega pitja alkohola na ulici

Po novih pravilih bodo kaznovani tisti, ki bodo jedli ali pili sede na tleh na javnih krajih, ki bodo ponoči na ulici pili alkohol, se kopali v kanalih ali hodili po mestu odeti samo v kopalke oziroma brez zgornjega dela obleke. Prepovedano je sedenje ali ležanje na stopnicah mostov, pred trgovinskimi izložbami in na vhodih zgodovinskih stavb.

Konec tudi ključavnicam!

Pa ne le to. Odslej bo prepovedano tudi priklepanje ključavnic na mostove, kar zelo radi počnejo zaljubljenci. Tiste, ki huje ali večkrat kršijo pravila, bodo celo izgnali iz mesta.

Kazen tudi za prostitutke, ki ovirajo promet

Nova pravila predvidevajo tudi do 500 evrov kazni za prostitutke, ki zlorabljajo javni prostor in med pogajanji s strankami ovirajo promet.

Vstopnina velja

Benetke so letos uvedle tudi vstopnino za turiste, ki jo bodo namenili za vzdrževanje mesta. Ta znaša tri evre, prihodnje leto pa se bo cena vstopa zvišala na od šest do 10 evrov, odvisno od sezone.

Kako ugodno v Benetke? Ponudbe nočitev in izlet s katamaranom iz Pirana preverite TUKAJ.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.