Čakovec – nova top destinacija na Hrvaškem!

Ko kdo omeni Čakovec, vas to verjetno ne asociira na atraktivno turistično destinacijo. Številni ob omembi severne Hrvaške pomislijo na Varaždin in zagorske bregove. A se Čakovec iz leta v leto dokazuje kot mesto z bogato turistično ponudbo. Od športnih dogodkov do poletnih festivalov in večernih manifestacij. Za Čakovec pravijo, da je mesto za vsakogar. Od Zagreba je oddaljen samo 100 kilometrov, prav tako tudi od Maribora. Zato je idealna lokacija za kratek izlet.

Čakovec – mesto festivalov

Že več kot 50 let se v Čakovcu odvija eden pomembnejših festivalov. Na festivalu ”Porcijunkulovo” lahko najdete unikatne in tradicionalne izdelke. Lahko poslušate koncerte lokalnih izvajalcev ali uživate v ognjemetu. Tudi vašemu instagram profilu bo všeč. Tu se namreč lahko slikate pod visečimi dežniki. Fotografija bo med vašimi prijatelji požela val navdušenja. Poletje v mestu Zrinskih je še ena manifestacija, ki vas letos vabi v Čakovec. Preizkusite se v Open Air Kvizu, poglejte si zabavno predstavo v odprtem gledališču ali poslušajte koncert Zorana Predina. Prepričani smo, da se bo za vsakogar nekaj našlo.

Forestland festival za ljubitelje elektronske glasbe

Tisti, ki imate radi poletne festivale, boste navdušeni nad novico, da se bo severno od Čakovca odvijal festival elektronske glasbe – Forestland. V mestecu Brezje, ki ga obkrožata gozd in zelenje, lahko uživate v nastopih znanih DJ-jev. Za pravo festivalsko doživetje je tu še brezplačen kamp. Ta festival vsako leto gosti znane glasbene izvajalce, njegova vsebina pa nikogar ne pusti ravnodušnega.

Hotel Castellum Čakovec

Četudi vas v Čakovcu pričakuje veliko zabavnih vsebin, je tudi šport pomemben del v njegovem mozaiku. Leta 2020 bo Čakovec dobil naziv Evropskega mesta športa. Če ljubite šport, vam priporočamo bivanje v Hotelu Castellum. Poleg sodobne opreme in okolice vam ponujajo tudi brezplačen najem koles. Po raziskovanju Međimurja se sprostite v hotelskem ZEN massage & therapy centru. Nato v vinskem baru uživajte ob kozarcu vina iz znanih međimurskih vinogradov. Hotel Castellum je eden od novejših hotelov v Čakovcu. Izstopa po gastronomiji in zanimivem watchtower baru z zelo instagramabilno notranjostjo. Poglejte Megabon ponudbo i doživite čarobni Čakovec poleti.

Foto: Shutterstock, Megabon

Preberite še:

Ajda Sever, ki živi v Avstraliji: »Ljudje me velikokrat sprašujejo, kako si lahko privoščim takšen način življenja, a v resnici sploh ni tako težko.«

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.