Če boste na svoja socialna omrežja objavili to, lahko ostanete brez letalske vozovnice

Živimo v času, ko na socialna omrežja objavimo skoraj vse. Od jutranjega umivanja zob, pa vse do inovativnih krožnikov dragih restavracij. A obstajajo stvari, ki jih nikar ne objavljajte …

Objavljanje utrinkov naših življenj na socialna omrežja je postalo popolnoma običajna praksa mladih in starih. Vsebina profilov je sledilcem seveda bolj privlačna, če se nam v življenju dogaja čim več. Tako lahko na Instagramu, Youtubeu in Facebooku dnevno spremljamo tudi potovanja blogerjev, družinskih članov in prijateljev. Gotovo ste že naleteli (ali pa sami objavili) tudi fotografijo svojega potnega lista in letalske vozovnice. A kot opozarja portal Travel+Leisure, to zagotovo ni dobra ideja.

Zakaj?

Vaša letalska vozovnica je potiskana z vašim imenom in priimkom. Poleg njiju pa je na njej mogoče najti še marsikatero informacijo. Od številke in vrste vašega sedeža do letališča in vaše destinacije. Seveda se ne bo zgodilo nič hudega, če šifro vašega leta vidijo vaši bližnji, a v času, ko nas ima večina profile odprte očem javnosti, takšna objava lahko povzroči precej težav.

Potencialni spletni nepridipravi vam namreč z dostopom do podatkov na vaši letalski karti lahko pošteno pomešajo štrene. Z njihovo uporabo namreč lahko spremenijo vaš let, lahko pa ga celo odpovejo. Objava letalske karte vas tako lahko stane celo potovanja! Težava je predvsem v letalski kodi in šestmestni številki leta. S fotografijo slednjih namreč spletni roparji lahko dostopajo do vseh vaših podatkov in vam celo ukradejo identiteto.

Preden torej naslednjič želite vzbuditi zanimanje in morda celo zavist spletnih prijateljev tako, da v storyju pomahate z vašo letalsko karto, raje malce razmislite. Vsekakor pa bodite pozorni, da se v objavi ne znajde številka vašega leta. Gotovo si ne želite ostati na letališču, kajne?

Fotografija: Shuttertsock

Preberite še: Ideja za izlet: V Celovec, kjer se lahko družite z opicami v opičjem parku

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.