Ideja za izlet: V Celovec, kjer se lahko družite z opicami v opičjem parku

Ste že obiskali Celovec? Potem gotovo veste, da se v bližini mesta nahaja tudi Vrbsko jezero in stolp s čudovitim razgledom na avstrijsko pokrajino. Pa veste, da se v Celovcu nahaja tudi park makaki opic?

Občutek ob koncu vikenda je čisto drugačen, če smo vsaj za nekaj ur skočili čez mejo. Zadovoljstvo, da smo bili na izletu, je namreč kar malce podobno tistemu, ki ga občutimo, kadar potujemo. Za tokratni izlet predlagamo bližnji Celovec, ki ponuja več, kot bi si mislili. Celo park z makaki opicami, ki bo navdušil tako mlade kot stare generacije.

Opazovanje radovednih opic

Če radi obiskujete živalske vrtove, si boste gotovo želeli obiskati tudi park opic, ki se v Avstriji imenuje Affenberg. Gora opic, če smo pri prevodu bolj natančni, torej. Makaki opice sicer izvirajo iz Azije. Moč jih je videti tudi na Gibraltaru ali v katerem izmed evropskih živalskih vrtov. A razigrane in včasih tudi malce podivjane navihanke vas čakajo tudi v Celovcu.

Park je zasnovan tako, da opice niso v kletkah, zato jih lahko božate in včasih celo hranite. Sicer pa ni bojazni, da bi se vam skrile. Makaki opice so namreč nadvse radovedna in družabna živa bitja, zato se vas bodo odpravile spoznati kar same. V parku jih živi okoli 150, kjer se lahko prosto sprehajajo in potikajo okoli ljudi, ki so prišli k njim na obisk.

Radovedne opice boste torej našli manj kot uro vožnje stran od Ljubljane. S klikom na povezavo pa si o Affenbergu preberete več.

Foto: Unsplash

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: Celovec: izlet, ki ponuja več, kot bi si mislili

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.