Indija: Kradljive opice pri Tadž Mahalu uradno odganjajo s fračami

Indija med drugim slovi po znamenitem belem mavzoleju, turisti, ki obiskujejo Tadž Mahal pa so pogosto tarče kradljivih opic. Kot kaže, se bodo oblasti po novem nadnje spravljale kar s fračami. 

Med tisočimi obiskovalci Tadž Mahala v Indiji, ki obiskujejo ta znamenit bel mavzolej, se pogosto klatijo številne opice, ki kradejo hrano in vse ostalo, kar ni privezano. Pred kratkim so celo napadle in poškodovale dva Francoza, medtem ko sta se poskušala fotografirati. Napadle so tudi gospodično, ki se je z njimi borila za svojo torbico. Nekaj nevšečnosti pa je zaradi njih imela tudi Kolumbijka, ki so ji ukradle torbico. Nazaj jo je dobila prepozno – šele ko so opice uničile njeno vsebino in raztrgale gotovino, ki so jo izbrskale iz denarnice.

Nad opice s fračami?!

Opice so tako postale nadloga, pred katero želijo policisti turiste zaščititi na nekoliko nenavaden način. Za nove okrepitve so si omislili posebne frače, s katerimi bodo odganjali te prebrisane primate. Kot pravijo, s tem ne ščitijo le turistov, ampak tudi sam Tadž Mahal, območje pod Unescovo zaščito, ki ne prenaša najbolje vseh obiskovalcev.

Policisti s fračami tako preganjajo opice, nimajo pa jih dovoljenja resno poškodovati. Po preizkusnem obdobju novega orožja so ugotovili, da opice bežijo že takoj, ko jih vidijo.

PREBERITE ŠE: Osupljivi Tadž Mahal spreminja barvo v zeleno

V celi Indiji naj bi sicer živelo okoli 50 milijonov opic, zaradi izgube naravnega habitata pa vedno pogosteje zatočišče najdejo v mestih. Samo v mestu Agra živi okoli 16.000 opic, na območju Tadž Mahala pa se jih je udomačilo že med 500 do 700.

PREBERITE ŠE:

Indija: Na Kumbh Mela, največjem verskem festivalu na svetu, pričakujejo 150 milijonov ljudi

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.