Čudovita Toskana: Tri nočitve za dve osebi že 194 evrov!

Testenine na tisoč in en način, tisoče hektarjev toskanske pokrajine, ki jo pokrivajo vinogradi, s katerih prihajajo najboljša svetovna vina, dekustacije, vinske kleti, umetnost in čudoviti razgledi. Vse to in še kaj je Toskana.

 V Toskani boste zagotovo našli nov navdih, saj so tu poleg slavnega Michelangela ustvarjali in se kalili številni prepoznavni umetniki, med njimi tudi Dante Alighieri in Leonardo Da Vinci.

Fotogenična Siena: Tri nočitve za dve osebi: 194 evrov!

Prestolnica Toskane so Firence, kjer hranijo številne svetovno znane umetnine, odkljukate tudi poševni stolp v Pisi, ki kljubuje gravitaciji, skočite pa še v Lucco, Arezzo, kamniti San Gimignano in srednjeveško Sieno.

VANDRAJ priporoča: Dve nočitvi za dve osebi: 129 evrov!

Zbrali smo nekaj odličnih ponudb za prenočišča v Sieni. V tem čudovitem mestu se zgubite med opečnatimi stavbami, ne pozabite pa se ustaviti na Piazzi del Campo, trgu, ki nosi značilno obliko školjke. Od tu lahko opazujete 88 metrski stolp Torre del Mangija, nas pa je prevzela tudi črnobela zunanjost sienske katedrale.

VANDRAJ priporoča: HOTEL EXECUTIVE****: Sedem nočitev za dve osebi v Sieni: 449 evrov

Toskanski griči s kamnitimi hiškami na vrhu so ena najbolj slikovitih podob te pravljične regije. Spomladi so zeleni, poleti se pšenična polja obarvajo v zlato, v vseh letnih časih pa privabljajo pohodnike ali zgolj tiste, ki z gričev radi opazujejo sončne zahode.

Foto: Unsplash, Pixabay

 

Preberite še:

Šest razlogov, zakaj ljubimo Toskano

Cinque Terre v treh dneh

Pobeljen in ohromljen Rim: Redek pojav prinesel imenitne fotografije

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.