Dogodek v Parizu, kjer morate nositi belo in piti šampanjec

Okoli 14. tisoč ljudi se je v nedeljo na trideseto obletnico belega dogodka v rekordnem številu zbralo pred staro pariško vojaško bolnišnico Les Invalides, kjer so se udeležili zdaj že slavne večerje v belem, ki ji Parižani rečejo Dîner en blanc.

Gre za množični piknik, na katerem udeleženci, oblečeni v belo, zavzamejo katero od pariških znamenitosti. Letos so se zbrali pred Les Invalides. Za udeležbo na dogodku sicer potrebujete predhodno vabilo, svoje mesto pa si lahko izborite tudi na spletni čakalni listi.

Le Diner En Blanc Paris 30th Anniversary #debparis2018 #amazing

A post shared by 40 Girls and Some Shoes (@40girls1) on

Dogodek s strogimi pravili

Dogodek vedno spremljajo stroga pravila. Udeleženci morajo biti oblečeni v bela elegantna oblačila, s sabo prinesti mizo in bele stole, vodo, vino ali penino ter belo košaro za piknik. Pivo, močne alkoholne pijače, kape, majice ter podobna oblačila, ki ne odražajo elegance, so na pikniku prepovedana.

 

Že 30 let belina zavzame eno od pariških znamenitosti

Dogodek je pred tridesetimi leti v Parizu prvič organiziral francoski poslovnež Francois Pasquier. Doslej je večerja v belem postala priljubljena tudi v nekaterih drugih svetovnih mestih. V Parizu udeleženci vsako leto zavzamejo eno od pariških znamenitosti. Med njimi so se v preteklosti znašle že Elizejske poljane in most Pont des Arts.

Just surrender to life… // #debparis2018

A post shared by flavs || YYZ (@vivalaflav) on

Royal wedding elegance meets Met Gala fashion at Diner En Blanc in Paris…

A post shared by Vanessa Avila (@vanessa_avila_) on

Music, dancing, and Champagne from Epernay ??

A post shared by Vanessa Avila (@vanessa_avila_) on

About last night… ✨ Magnifique #dinerenblanc #invalides #paris #debparis2018

A post shared by Anne Nice (@anne_nice) on

 

Foto: Instagram

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.