Ideja za zimski izlet: Obiščite čudoviti slap Peričnik

Prihajajoči dnevi prinašajo tudi sončne dni in izletniške temperature. Skratka, odlične razmere za obisk smučarskih središč, tisti, ki pa vam skok v smučarske čevlje ne diši preveč, se lahko podate v zasneženo naravo. Priporočamo vzpon na slap Peričnik.

Posebno doživetje je vzpon do čudovitega slapa Peričnik, ki se v zimskem času spremeni v pravo ledeno skulpturo. Nahaja se na poti v Vrata, najbolj znano in zelo priljubljeno alpsko dolino ter odlično pohodniško izhodišče proti Očaku.

Če pot začnemo v Ljubljani, je najbolje, da zavijemo na gorenjsko avtocesto proti Mojstrani. Od tam pot nadaljujemo približno proti Aljaževemu domu, dokler ne najdemo Koče pri Peričniku. Ta stoji nekoliko stran pod slapom. Pravzaprav sta slapa dva, spodnji dosega višino 52 metrov, zgornji pa 16.

Ko v zimskem času oba zamrzneta, ustvarita čudovite kapnike, ki obiskovalca popolnoma osupnejo in so eden izmed najlepših naravnih pojavov pri nas. Tudi če nisi ravno pri najboljši kondiciji, in pot ne boš nadaljeval proti višje ležečim ciljem, je Peričnik odlična končna destinacija, prileže pa se tudi skodelica čaja v bližnjem Aljaževem domu.

S seboj ne pozabi vzeti fotoaparata ali pa vsaj pametnega telefona, saj boš čudovit pravljični prizor gotovo želel ujeti v objektiv. In seveda, previdno po zaledenelih površinah!

Foto: Dea Gombač

Preberite še: Mojca Mavec: “Nimam lastniškega stanovanja, ne dragega avta. Vse gre za potovanja.”

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.