Ideja za izlet z otroki: Grad Brdo #fotozgodba

Že nekaj časa dobivamo dobre ideje za izlete z otroki tudi na Instagramu, kjer jih z nami delijo mamice in očki, ustvarjalci vsebin in zakladnice dobrih idej. Tokrat nam Jasmina, ki ustvarja na profilu Just Mom Life, priporoča Grad Brdo. Z nami je delila tudi svojo foto zgodbo.

“Pred nekaj dnevi smo imeli eno dopoldne prosto in smo se na hitro odločili, da skočimo na Grad Brdo (Brdo pri Kranju). Ker nam je relativno blizu. Tam smo preživeli nekaj čudovitih uric. Vstopnina ni draga, park pa je res ogromen, zelo lepo urejen in ponuja veliko poti za sprehajanje. Ni kakšne gneče, tako da je bilo prav prijetno. Otroci lahko vzamejo s sabo poganjalčke, odrasli pa si lahko tam sposodijo kolesa po želji. Imajo tudi konje, ogleda pa je, seveda, vreden tudi čudovit renesančni dvorec. Na prelepi terasi bližnjega hotela pa se lahko še posladkate s čim in spijete kakšno kavico.” pove Jasmina.

Grad Brdo – informacije za izlet

Posestvo je odprto za vse obiskovalce, ki cenijo neokrnjeno naravo, kulturno dediščino in visok nivo storitev. Pohvali se lahko z bogato, več kot 500-letno zgodovino. Na posestvu stoji renesančni Grad Brdo, sicer pa se celotno Posestvo Brdo se razprostira v dveh ograjenih delih: grajskem Parku Brdo na 70 ha in zaprtem gozdnem delu, kjer je na skoraj 430 ha urejen naravni rezervat za živali. Celotno posestvo je razglašeno za kulturni spomenik državnega pomena.

Park je odprt vsak dan, od sončnega vzhoda do mraka. S plačilom vstopnine vsi obiskovalci prispevate k izvajanju ukrepov za zaščito redkih živalskih in rastlinskih vrst, ki živijo na Posestvu Brdo v sklopu varovanega območja Natura 2000. Hišnim ljubljenčkom vstop v park ni dovoljen.

Cene vstopnic (maj 2023):

ODRASLE OSEBE: 5 € na osebo
DIJAKI, ŠTUDENTI, UPOKOJENCI: 3 € na osebo
OTROŠKA VSTOPNICA (od 6. do 15. leta): 2 €
DRUŽINSKA VSTOPNICA: 12 € *

Grad Brdo – Foto zgodba skozi objektiv Just Mom Life

Jasmino lahko spremljate na njenem Instagram profilu, kjer lahko uživate v takšnih in drugačnih foto zgodbah in zanimivih vsebinah (TUKAJ).

 

Foto: Jasmina, Just Mom Life

PREBERITE ŠE: Priljubljena družinska dopustniška točka, tik čez mejo

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.