ITALIJA: 7 manj znanih mest, ki jih morate obiskati

Italija je vedno dobra ideja, ne glede na to, za katero mesto se boste odločili. Spoznajte sedem manj znanih, ki vas bodo očarala.

Srečo imamo, da je država s tako bogato zgodovino, očarljivo kulturo in božansko hrano, ena izmed naših sosed, pa vendar jo premalokrat obiščemo. Priznati moramo namreč, da se v Italiji vedno počutimo naravnost odlično, saj italijanski upočasnjen ritem življenja vedno pričara hedonističen dopust. In ker smo v Rimu že počitnikovali, Firence in Benetke pa lahko uvrstimo med naše najbolj priljubljene izletniške destinacije, smo se tokrat odločili osredotočiti na mesta, ki morda niso tako znana, a so zaradi več razlogov vredna vaše pozornosti.

1. Cefalù

Slikovito sicilijansko mesto bi lahko uvrstili med najlepše počitniške kulise v Italiji, to mesto pa se ponaša tudi z nadvse čudovito plažo. Na vsakem koraku Cefalùja vas bo presenetil košček bogate kulturne dediščine, nadvse znana pa je predvsem tamkajšnja katedrala Duomo di Cefalù, ki obiskovalce naravnost navduši. Sicer pa mesto ponuja tudi neskončne možnosti za prijetne morske sprehode ob obali in seveda, odlično kulinariko.

2. Isola San Giulio in Orta San Giulio

Majhnega otočka, ki nas skoraj spomni na naš največji slovenski turistični biser, še ni odkrilo veliko neevropskih turistov, zato boste z zgodnjim obiskom verjetno ulovili zadnji vlak, preden ga okupirajo gruče azijskih ter ameriških popotnikov. Leži na jezeru v regiji Piemonte in obljublja čudovite razglede!

3. Burano

Poznamo kar nekaj italijanskih mest, ki obiskovalca prevzamejo zaradi pisanih hišic in poleg Cinque Terre ter Amalfijske obale lahko med takšna čudesa uvrstimo tudi Burano, ki leži le 40 minut vožnje oddaljen od Benetk. Čudovito mesto, ki žari v tisočerih pastelih, je znano tudi po izdelavi moranskega stekla ter božanski morski hrani. Morda si ga lahko prihranite za kratek vikend pobeg?

4. Alberobello

Mestece s kar 1500 stožčastimi belimi hišicami je bilo že pred časom uvrščeno na seznam UNESCO dediščine in ko ga boste obiskali v živo, boste kar malce težko verjeli svojim očem. Alberobello sicer ne bi priporočili kot samostojno destinacijo za daljše počitnice, a vsekakor morate tja vsaj enkrat v življenju odpotovati na prijeten izlet.

5. Bergamo

Mesto, ki leži v pokrajini Lombardija, je zaznamovano z igro nasprotji. Z Alpami na eni strani ter dolino Po na drugi, vas bo navdušila že tamkajšnja narava, na dva dela razdeljeno pa je tudi samo mesto. Raziščite stari del, ki je v večini nastal v 16. stoletju, nato pa odkrijte še modernejši del mesta, ki je videti popolnoma drugače. Mesto povezuje gondola, v bližini pa priporočamo tudi obisk najvišjih slapov v Italiji, ki se imenujejo Cascate del Serio.

6. Lucca

Čudovito toskansko mesto je le uro vožnje oddaljeno od Firenc, dosežete pa ga lahko tudi z vlakom. Ima bogato zgodovino in vsa kultura, ki jo destinacija ponuja, vam lahko vzame kar nekaj dni dopusta. Vsekakor priporočamo, da si v mestu izposodite kolo ter ga tako raziščete še malce bolj aktivno.

7. Castelmezzano in Pietrapertosa

Mesto se ponaša z eno najdaljših zip-line povezav na svetu, ki ni le dolga temveč tudi dih jemajoča zaradi neverjetne pokrajine pod njo. Poimenovali so jo Volo dell’Angelo oziromo angelov let in le predstavljate si lahko, zakaj. A brez skrbi, tudi tisti, ki nad adrenalinom morda niste tako navdušeni, boste v pokrajini pod Dolomiti nadvse uživali.

Foto: Shutterstock

Preberite še:

https://www.vandraj.si/lizbona-ugodne-povratne-letalske-vozovnice-na-slikovito-portugalsko/

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.