Italija: Šest manj znanih čudovitih krajev, ki jih morate obiskati

Vas navdušuje Italija? Če spadate med tiste uživače, ki se radi razvajajo ob odlični hrani in čudovitih razgledih, preverite, katerih šest italijanskih krajev ne smete izpustiti.

Skok v sosednjo Italijo je vedno dobra ideja. Vsi, ki si želite uživati v italijanski hedonistični kulturi, arhitekturi, predvsem pa kulinariki, ste verjetno že obiskali Rim, Benetke in ostale klasike. A ker gre za veliko državo, je možnosti za oddih res ogromno. Ideje za čudovit italijanski oddih so tako skoraj neomejene. Da vam malce pomagamo z naslednjo destinacijo, danes naštevamo šest manj znanih italijanskih mest, ki vas bodo gotovo navdušila!

Matera

Evropska komisija je italijansko mestece Matera letos imenovala za evropsko prestolnico kulture. Prav tako je naziv letos osvojilo mesto Plovdiv v Bulgariji. Matera navdušuje s svojo UNESCO dediščino podzemnih sistemov rupetrijskih cerkva. Kot eno izmed letošnjih naj destinacij pa so jo prepoznali pri portalih Travel + Leisure, National Geographic in Architectural Digest.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᴏғғɪᴄɪᴀʟ ɪɴsᴛᴀɢʀᴀᴍ ᴄᴏᴍᴍᴜɴɪᴛʏ (@vivomatera) on

Ischia

Vulkanski otok blizu Neaplja se je letos uvrstil med 50 najlepših krajev na svetu. Čudovite plaže in morski razgledi navdušujejo turiste od blizu in daleč, ljubitelji kulture pa si boste gotovo želeli ogledati tudi Aragoneški grad in razgled z najvišje točke otoka – gore Epomeo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefania Capuano (@orange_house_napoli_vacanze) on

Piedmont

Lonely Planet je Piedmont letos označil za številko ena med regijami, ki jih morate obiskati. Ker meji na Francijo in Švico omogoča čudovite razglede na Alpe. Prav tako navdušuje z Nacionalnim muzejem avtomobilov in vsakoletnim festivalom bojev s hrano.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Primož Kuk (@slovenianights) on

Alberobello

Alberobello boste našli v sami peti italijanskega škornja. Mesto je letos navdušilo časopisa New York Times in Fodor. Vsi ljubitelji hrane boste tu še posebej uživali, saj je Alberobello revija GQ označila za eno izmed najboljših kulinaričnih destinacij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌟🌟🌟Divine_villages 🌟🌟🌟 (@divine_villages) on

Emilia-Romagna

Tu morate obvezno poizkusiti lokalne rezine pršuta in tagliatelle po bolonjsko. Emilia-Romagna je namreč pravi gurmanski paradiž. Ko se boste podali sem na izlet pa priporočamo tudi, da se udeležite ene izmed kulinaričnih tur, ki vas bodo gotovo navdušile.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IG ⊕ MODENA ® (@ig.modena) on

Palermo

Prestolnica hedonistične Sicilije je definitivno destinacija, ki je ne smete izpustiti s svojega bucket lista. Povzpnite se na goro Pellegrino, da doživite najlepši razgled na mesto. Priporočamo pa tudi, da se izgubite med stojnicami lokalne tržnice, ki navdušuje s čudovitimi sestavinami za prave italijanske jedi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Line Marie Dalsgaard Wenning (@linemariiie) on

Foto: Unsplash

Vir: Huffington Post

Preberite še:

Najboljši nasveti, ki se jih na potovanjih drži Meghan Markle

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.