Kako premagati jet lag z dnevom v SPA centru

Jet lag je gotovo ena izmed manj prijetnih strani potovanja, ki si jih lahko zamislimo. Po dolgem potovanju z letalom, ko stisnjeni med ostalimi potniki bolj ali manj uspešno poskušamo zaspati v pol sedečem položaju, se nas ponavadi ponavadi loti tista nadležna utrujenost, ki se je s težka znebimo.

Dan po potovanju gre skoraj vedno v nič. Naše telo se mora najprej prilagoditi na časovno razliko. Zato je dobro, da v dopust vedno vključimo tudi dan za regeneracijo. In obstaja kraj, kjer se lahko na prijeten način znebimo še tako trdovratnega jet laga. Pravzaprav jih je več. Imenujejo se SPA in wellness centri.

Privoščite si SPA dan v čudoviti Opatiji za samo 15 evrov na osebo! Za rezervacijo kupona kliknite TUKAJ.

Po dolgi vožnji v klimatiziranem letalu je naše telo velikokrat dehidrirano iz dveh razlogov – premalo popite vode in suhega zraka. Odsotnost vode se odraža tudi na naši koži, zato moramo naše telo najprej dobro hidrirati. Vsekakor nam bo v pomoč termalna voda, ki bo našo kožo dobro navlažila in regenerirala, pomagala pa bo tudi sprostiti naše utrujene mišice.

Plavanje bo pomagalo tudi premagati trenutno zaspanost, telo pa bo po končani fizični aktivnosti prijetno utrujeno in tako bomo zvečer lažje zaspali, saj vemo, da je po spremenjenem časovnem pasu težko leči k počitku. Enako pozitivno bo naše telo vplivalo tudi savnanje, še posebej pa nam bodo zaležane okončine hvaležne, če si privoščimo sproščujočo masažo.

Portal CNN priporoča, da si dan v SPA centru rezerviramo že pred odhodom na dopust ter v miru prebolimo jet lag.

Se v kratkem odpravljaš na dolgo potovanje? Pestro izbiro ugodnih wellness paketov sprostitve najdeš tukaj.

Foto: Megabon, Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.