Kam in kako na dopust z otrokom?

Sta bila vajena hitrega pripravljanja kovčkov in spontane odločitve, kam na dopust? In potem sta dobila otroka … Pojavilo se je vprašanje, kam na dopust z otrokom.

Ne dovolita, da se zgoraj opisana praksa (drastično) spremeni. Spremenila se bo, to je dejstvo. A vsekakor je mogoče izbrati dopust, da bo vsem lepo. Če boste vi uživali, bo gotovo lepo tudi otroku. Predstavljamo vam nekaj predlogov, kako izbrati dopust z otrokom. In kam pravzaprav odpotovati.

Plaža, primerna za otroka

Poletje se počasi poslavlja. A kljub temu se nekateri šele odpravljate na morje. Še vedno izbirate destinacijo? Previdno pri izbiri plaže. Tam boste preživeli večino dneva, naj otrok na plaži uživa. Vi pa lahko (skoraj) brezskrbno ležite v ležalniku in berete knjigo. Za dopust z otrokom izberite peščeno plažo, na kateri se lahko skupaj z otrokom sproščate na toboganih ali igrate odbojko. Vsekakor so na plaži dobrodošli tudi objekti, kjer ponujajo hrano in pijačo. Prav tako preverite razpoložljivost in čistočo sanitarnih prostorov ter tušev. Napisanim merilom ustreza plaža Slanica, najbolj priljubljena plaža na otoku Murterju.

Družinski hoteli za idealen dopust z otrokom

Se še spomnite dopustov, ko niste skrbeli za to, kdaj bo kdo jedel in kje se bo igral? Verjeli ali ne, še vedno lahko dopustujete brezskrbno. Z izbiro hotela, kjer za vse to dobro poskrbijo drugi namesto vas, bo dopust z otrokom prava zabava. Kjer se bodo otroci lahko igrali in zamotili, vi pa sproščeno uživali. Pa naj bo to na plaži, bazenu ali v hotelski igralnici. Verjeli ali ne, se je tudi z otrokom na dopustu temu občutku brezskrbnosti mogoče kar dobro približati.

Prilagojena prehrana za alergike

Ste skupaj z rojstvom otroka ”pridobili” tudi nove prehranjevalne navade? Vedno več je otrok, ki imajo težave z alergijami. Zato moramo prilagoditi prehrano, ki jo uživajo. Najbolj praktično je, da se otroku prilagodi cela družina. To pomeni, da se potem vsi prehranjujejo tako kot tisti, ki se mora izogibati določenih živil. Zato se starši takšnih otrok pri odločitvi, kam na dopust z otrokom, raje ozirajo po apartmajih. Tam si lahko sami skuhajo in pripravijo obrok. Ste prepričani, da si želite teh sedem dni na morju preživeti kot vseh ostalih 358 dni doma? Privoščite si oddih. Vsi člani družine. Dovolite si, da vam strežejo. Vsaj med dopustom se izognite kuhinji in izberite hotel , ki bo poskrbel, da se bo vaš otrok počutil in jedel odlično.

Kako daleč lahko greste?

Ste med tistimi starši, ki so se po rojstvu otroka začeli bati rdeče luči na semaforju? Nekateri otroci vožnjo ljubijo, drugim je to nočna mora. Njihovi starši v avtu tiho molijo, naj se rdeča luč na semaforju čimprej spremeni v zeleno. Če imate z vožnjo slabe izkušnje, za dopust z otrokom izberite kraj, ki je relativno blizu vašega doma. Ne pozabite na v hribih ležeče počitniške kraje , ki so odlična zamenjava za obmorske. Takšni kraji so dobrodošli tudi za dojenčke, saj so temperature prijetnejše. Dobro ponudbo za nastanitev smo za vas našli tukaj.

Naj dopust z otrokom ne bo vesoljska znanost.. Le dobro se prej pripravite in ne komplicirajte temveč. Uživajte. To naj bo letos vaš dopustniški slogan.

Fotografije: Megabon, Shutterstock

Preverite še: Tina in Uroš, ki potujeta z osemmesečnima dvojčkoma: “Naučila sva se bistvene stvari – ne komplicirat!”

Nejc Draganjec: Nagrajeni slovenski fotograf, ki je ujel izbruh najbolj aktivnega vulkana na svetu

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.