Kdaj na potovanje v 2020, da boste čim več potovali in porabili čim manj dopusta

Novo leto je pred vrati, na to pa opozarja tudi zadnja stran koledarja. Kako so razvrščeni prazniki v letu 2020?

Leto gre proti koncu in pred nami je prelom desetletja. Zadnjih nekaj let so nas prazniki razvajali z velikim številom dela prostih dni, kaj pa s seboj prinaša leto 2020? Odločili smo se, da vam priskočimo na pomoč in pregledamo koledar za prihajajoče leto. Kako so razporejeni prazniki?

V 2020 ne bodo vsi prazniki razporejeni med tednom, vseeno pa obstaja kar nekaj možnosti, kako odpotovati za dlje časa, pri tem pa ne porabiti celega dopusta.

Novo leto nas bo obiskalo v sredo. Torkov Silvestrov večer se bo v 2020 prevesil tako, da bomo lahko brezskrbno počivali in se v službo vrnili šele v petek. Prešernov dan se bo tokrat zgodil na soboto, tako, da nam ne bo prinesel dodatnega dela prostega dne na izlet.

Velikonočni podaljšan vikend in prvomajski dopust

Bo pa nato aprila sledil 13. april, velikonočni ponedeljek, ko lahko izkoristimo podaljšan vikend ter se odpravimo na kratek oddih. Drug spomladanski podaljšani vikend pa se bo zgodil s 27. aprilom, dnevom boja proti okupatorju, ki tokrat nanese na ponedeljek. Če nato žrtvujete še tri dni dopusta, ste lahko v službi odsotni kar nekaj časa, saj bo nato sledil dela prost 1. maj, ki nanese na petek. Z le tremi dnevi porabljenega dopusta boste tako lahko počitnikovali 9 dni.

Sledil bo 25. junij, dan državnosti, ki v 2020 nanese na četrtek, 15. avgust – Marijino vnebovzetje pa to leto ne bo prineslo dodatnega dela prostega dne, saj nanese na soboto.

Prav tako dodatnega prostega dne to leto ne bodo prinesli ne 31. oktober (nedelja), ne 1. november (nedelja) in ne 26.12., dan samostojnosti in enotnosti (sobota). no, vsaj božič (25.12.) se bo zgodil na petek in nam prinesel zadnji podaljšan vikend v letu.

Foto: Unsplash

Preberite še: National Geographic oznanil najbolj trendi destinacije za leto 2020

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.