Fontana di Trevi: To se je zgodilo z enim največjih simbolov Rima

Fontana di Trevi poleg Koloseja in Panteona velja za enega največjih simbolov večnega mesta. Da bi pred njo lahko posneli fotografijo, turisti potujejo od blizu in daleč, a slednje naj kmalu ne bi bilo več mogoče.

Če ste Rim že obiskali, gotovo veste, kako je videti Fontana di Trevi. Čudovita, a vedno obkrožena z gručami turistov, ki se gnetejo okoli ikoničnega vodnjaka, vanj mečejo kovance in se pred njim fotografirajo. Marsikateri turist pa si dovoli celo več kot to. Kot piše CNN, si turisti v Rimu dovolijo vse več in se kljub številnim prepovedim in grožnjam s kaznimi, ne držijo pravil obnašanja okoli rimskih znamenitosti.

Samo v preteklem letu se je zgodilo, da so lokalni policaji ujeli Američanko, ki se je v fontani di Trevi kopala, Avstralce, ki so v vodnjak zlivali sladke pijače in italijansko turistko, ki je v fontano vrezovala svoje ime. Si predstavljate?

Oblasti predlagajo ograjo

V skrbi za takšno umetnino kot je fontana di Trevi, so se zato lokalne oblasti odločile, da jo zaščitijo. Okoli znamenitosti bodo tako v mestu postavili pregrado, ki bo turiste fizično ločila od fontane ter slednjo obvarovala pred njihovim uničujočim obnašanjem. Bližnje fotografije z di Trevi tako ne bodo več mogoče, prav tako na njenem robu ne boste mogli sedeti.

Barikade zaenkrat še niso postavljene, je pa fontano v začetku tedna ogrozilo močno deževje. Fontana je bila tako močno poplavljena, da je voda segala do vznožja stopnic okoli nje. Dež je sicer ni poškodoval, je pa povzročil malce zmede.

Foto: Unsplash

Preberite še: Maja Sonc: “Ljudje tam so čisto drugačni od nas.” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.