Ne boste verjeli, kaj je naredila Kitajska, da bi popravila slabo ime turistov

Kitajska je za evropske standarde precej skrajna dežela in marsikateri njeni ukrepi se nam zdijo čudni. Eden izmed zadnjih pa sploh!

Ko pomislimo na množice turistov, si pred očmi kaj hitro predstavljamo trume azijskih popotnikov z vsemi možnimi digitalnimi napravami. Nič čudnega, Kitajska je ena izmed držav z največ prebivalci na svetu in seveda tudi oni veliko potujejo. A treba je priznati, da se kitajskih turistov ne drži najboljši renome.

Kitajski turisti so namreč velikokrat problematični. Zaradi njihove drugačne kulture, velikokrat ne upoštevajo osebnega prostora drugih ljudi, pa tudi olika velikokrat ni ena izmed njihovih vrlin. Tega pa se zaveda tudi njihova matična država. Leta 2013 je zato, da bi zaščitila ugled Kitajske, uvedla kar nekaj ukrepov. Za svoje državljane je izdala 64-stranski vodič, kako se civilizirano obnašati na potovanjih. V njem je zajela najpogostejše napake kitajskih turistov in opozorila na neprimerno vedenje, ki moti prebivalce turističnih mest.

Kam pa boste potovali vi? Skočite na Megabon in si zagotovite ugoden paket!

Javni seznam neolikanih turistov

Nedavno pa je Kitajska naredila še korak dlje, za katerega bi lahko rekli, da je precej skrajen. Državna kitajska turistična agencija je namreč ustvarila spletno stran, kjer javno objavlja imena kitajskih turistov, ki so se na potovanjih neprimerno vedli. Poleg imen neolikanih turistov so objavljeni tudi podrobni opisi dejanj, ki so jih ti zagrešili. Strah pred javno sramoto naj bi namreč po mnenju kitajske vlade preprečil grdo obnašanje turistov. S tem pa vrnil ugled državi, ki jo sicer poznamo kot gospodarsko velesilo.

Kakšen pa se ta ukrep zdi vam? Veseli bomo vašega mnenja v komentarjih na našem Facebook profilu.

Foto: Unsplash
Vir: Travel+Leisure

Preberite še: Maja Sonc: “Ljudje tam so čisto drugačni od nas.” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.