Last minute: Kam odpotovati v septembru?

Kot kaže vremenska napoved, je poletnega vremena konec, brez heca. Kar pa seveda ne pomeni, da v septembru ne moremo potovati.

Konec poletja nikakor ne rabi biti konec uživanja in dopustovanja, kajne? In glede na to, da se je mesec novih začetkov šele dobro začel, je časa za novo potovanje na pretek. V teh dneh si tako brez težav lahko organiziramo nov pobeg, na lepše, bi lahko rekli.

Kam pa – vas zanima?

Tokrat predlagamo štiri destinacije za vse okuse in denarnice ter seveda nizamo razloge, zakaj v septembru ravno tja.

Maroko

Pot po Maroku lahko začnete v Marakešu, ki slovi po opečnatih hišah, neskončnih ulicah s prodajalci, čajnicami, umetniki in gostilnicami, ki so tako vabljive, da se jim nima smisla upirati. Skočite na velik trg Djemaa El Fna, pa do palače Bahie in botaničnega vrta. Glavno mesto Maroka je Rabat, ki ga številni turisti kar preskočijo, a je lepo urejeno mesto s simpatično medino. V Meknesu se sprehodite čez trg El Hedim, kjer se začne živahna medina in vrata Bab El Mansour. V Fezu vas bodo obdali ulični prodajalci, ozke uličice, pogled na mošeje in modro-belo keramiko. Tu najdete tudi bazenčke, kjer barvajo usnje. Tega barvajo z golobjimi iztrebki, ročno in brez kemikalij, zato je tudi vonj mesta precej intenziven. Mesto Ourzazate ste zagotovo že videli v kakšnem filmu, obmorsko mestece, ki ga ljubitelji surfanja ne smete zamuditi, pa je Essauira. Tisto osupljivo modro mesto, ki je videti kot iz pravljice, pa se imenuje Chefchaouen.

Rusija

V St. Petersburg ali Moskvo? Obe mesti sta v septembru nadvse primerna točka za raziskovanje, saj vas ruska zima še ne bo nadlegovala, turistov pa je veliko manj kot poleti. V Sankt Peterburgu si lahko ogledate številne muzeje, na primer Ruski muzej, Puškinov muzej, Antropološki in etnografski muzej, mesto pa ima še številne druge znamenitosti. V Moskvi pa boste lahko podoživeli življenja ruske buržoazije, pa tudi novega vala življenja domačinov, ki se od tukajšnjega vseeno kar pošteno razlikuje.

Nemčija

Berlin, Dusseldorf, Munchen … Še bi lahko naštevali mesta, ki se jih v Nemčiji definitivno splača obiskati. Čeprav ne slovi po romantičnem jeziku, sproščenih domačinih in brezskrbnih posedanjih ob vinu, ima ta država marsikaj pokazati. Predvsem, če vas zanimajo tehnologija, kultura in avtomobilizem. Glede na to, da kar nekaj znamk iz slednje branže izhaja iz te države, si lahko predstavljate, koliko muzejev no to tematiko vas čaka na nemških tleh, po nemških cestah pa lahko na vsakem koraku občudujete tudi njihov vozni park. Na tem področju je Nemcem vendarle treba priznati nekaj stila, kajne?

Zanzibar

Na vrat na nos se lahko odpravite tudi dlje od citybraka v evropski prestolnici. Zanzibar je nekdaj veljal za zelo eksotično deželo, ki so jo lahko obiskali le redki srečneži, kar ni naključje, saj je tanzanijsko otočje širše turistično obiskano šele od leta 1995. Danes ta sinje modra destinacija privablja obiskovalce z vsega sveta in prepričani smo, da boste nad njo navdušen tudi ti. Bele peščene plaže in neverjetna modrina morja se izmenjujejo s širokimi belimi nasmeški domačinov, ki bodo veseli prav vsakega turista. Otok pa je znan tudi po mnogih začimbah in odlični hrani. Skratka, če iščete sanjsko destinacijo za popoln odklop od tukajšnjega sveta, vas Zanzibar gotovo ne bo razočaral.

Foto: Shuttertsock

Preberite še:

Tri najbolj umazane stvari na vaši poti z letalom

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.