Luka Sešek: »V Hollywoodu sva pomotoma zaparkirala Jimmyja Kimmla!«

Luka Sešek je še zelo mlad, pa se pri dvaindvajsetih letih lahko pohvali že s kar nekaj uspehi. Pa tudi potovanji. Nadvse zgovornega in prijaznega fanta, za katerega bi lahko rekli, da živi za glasbo, se gotovo spomnite kot zmagovalca zabavne oddaje Znan obraz ima svoj glas. Marsikdo pa ne ve, da je Luka poleg v glasbo zaljubljen tudi v Ameriko. Seveda nas je zanimalo, kaj na tej celini ga je tako prevzelo.

Potujete, kadar le lahko. Čez palec, koliko držav ste že obiskali?

Uf, imam to srečo, da lahko rečem – kar veliko. Ne vem točno, ampak bi rekel, tam okoli 30.

Kje ste se potepali nazadnje?

Nazadnje sem bil na Zahodu Združenih držav Amerike.

Katera destinacija vas je do sedaj najbolj navdušila?

Sem največji oboževalec ZDA. Pri njih se počutim najbolj domače. Tam sem bil že šestkrat.

Kaj vam je tam najbolj všeč oziroma zakaj se tako radi vračate?

To je res posebna država. Oziroma poseben “kult”. Američani so na splošno zelo prijazni, zgovorni, dobrosrčni ljudje, ki so ponosni na svojo deželo in z žarom v očeh sprejmejo vsakega, ki do njih pristopi korektno.

Če se ne motim, vas najbolj vleče v Kalifornijo, zakaj?

Kalifornijo bi (takoj za Minnesotto) označil za eno ljubših ameriških držav. Zahod Amerike je topel, “vibe” je zelo zelo sproščen. Plaže, Hollywoodski blišč, mrzlo pivo in filmski studii turista vedno znova navdušijo!

Nedavno nas je zapustil Kobe Bryant. Svet žaluje, še posebno pa je žalovanje opaziti v LA-ju, kjer je bil Kobe velika ikona. Je bilo že takrat, ko ste LA obiskali, to mogoče opaziti?

Kobe je bil za Američane velik človek. In oni obožujejo “velike” ljudi. Tudi ceniti jih znajo precej bolj kot mi. Zavedajo se, da so to ljudje, ki vplivajo na življenja okoli sebe. Oblačila, način razmišljanja, vedenje … Ogromno je faktorjev, ki jih znani in vplivni ljudje tvorijo skupaj. Beseda vzornik ima pri njih globlji pomen.

Najboljša izkušnja, ki ste jo do sedaj doživeli v ZDA?

Tako veliko jih je, da je res težko izbrati samo eno. Vse so posebne in mi bodo za vedno ostale v spominu. Mogoče pa je posebej zanimiva tale zgodba. Pred leti sva z očetom v Hollywoodu po nesreči zaparkirala Jimmy Kimmela. Enega najbolj znanih ameriških televizijskih voditeljev! (Če ga ne poznate, kliknite na to povezavo.) Sediva v avtu, ko kar naenkrat opaziva ljudi, ki se nabirajo okoli naju. Čez nekaj sekund pa na šipo potrka Jimmy! Kaj? Noro! Prijazno naju je prosil, če ga lahko spustiva ven, se zahvalil in nama zaželel lep dopust. Huda štorija, ki jih pa, če greš na dopust v LA, zagotovo ni malo.

Bi se opisali kot skrbnega načrtovalca ali spontanega popotnika?

Definitivno spontanega popotnika. Tako si deležen še več presenečenj.

Brez česa nikoli ne potujete?

Nikoli ne potujem brez čepkov za ušesa.

Katera svetovna kulinarika vas je do sedaj najbolj navdušila?

Ameriška kulinarika, zagotovo. Burgerji, steaki, slanina … To je zame!

Bi lahko našteli top 5 destinacij, ki jih imate na vašem bucket listu?

Nimam bucket lista. Si pa želim obiskati Novo Zelandijo, Aljasko in Avstralijo.

Kam se boste odpravili najprej oziroma kje načrtujete naslednji dopust?

Upam, da spet pade Amerika! Luka Sešek

Foto: Luka Sešek

Če ste tudi sami tak oboževalec ZDA kakor Luka, lahko ugodno letalsko karto čez lužo poiščete tukaj. Če pa ste za bližnji oddih, vas ugodni paketi čakajo na tej povezavi.

Preberite še: Mojca Mavec: “Nimam lastniškega stanovanja, ne dragega avta. Vse gre za potovanja.”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.