Pomlad v Parizu: TOP 5 stvari, ki jih ne smete zamuditi

Vsak letni čas je pravi za obisk tega čudovitega mesta, ampak pomlad v Parizu ima poseben čar. Za vas smo pripravili top 5 razlogov za obisk.

Pomlad v Parizu vam bo postregla z ravno pravšnjimi temperaturami, čudovitimi barvami in najbolj romantično kuliso, ki bi si jo lahko zamislili. Poglejte si priporočila po predlogu Lonely planeta.

#1 Eifflov stolp

Verjetno najbolj znana pariška znamenitost – Eifflov stolp, je še posebej čudovit spomladi. Takrat se namreč 324 metrov visok stolp kopa v soncu in ne megli, kot se dostikrat zgodi pozimi in jeseni. Priporočamo, da si vstopnice kupite par dni prej preko spleta in se na ta način izognete vrstam.

#2 Luksemburški vrtovi

V tem mitskem mestnem parku je počivanje na ležalniku prvi znanilec pariške pomladi. Ko se spočijete, si lahko privoščite zabavo, ki vključuje lovljenje lesenih jadrnic okoli osmerokotnega ribnika Grand Bassin. Pariški otroci so to počeli že v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Lutkovne predstave boste našli v bližnji luksemburški cerkvi, umetniške razstave pa se odvijajo v muzeju Musée du Luxembourg.

#3 Muzej Rodin

Muzej Rodin je zagotovo najlepši prav pomladi. Našli ga boste v nekdanjem ateljeju in razstavnem prostoru kiparja in slikarja Augusta Rodina. Skulpture v graščini iz 18. stoletja so vrhunske. Ne zamudite Rodinovih L’Eternel Printemps (Večna pomlad) in The Kiss (poljub), skulptura dveh ljubimcev. Ne izpustite pa tudi muzejskih vrtov, ki so pomladi polni cvetočih vrtnic in senčnikov, ki kar kličejo po poležavanju.

#4 Kanal St. Martin

Mirna, 4,5 kilometra dolga pot ob kanalu St.Martin na severovzhodu Pariza je bila zagotovo ustvarjena za pomladne sprehode. Odsevi v vodi so izjemno fotogenični in sprehod ali kolesarjenje ob kanalu je kot prizor iz romantičnega filma.

#5 Verasilles

Le kratko vožnjo z vlakom iz središča mesta vas čaka prečudovit grad Versailles. Mogočen in čudovit je v vseh letnih časih, pomladi pa vas bo za palačo pričakal še vrt poln cvetočih rož in zelen labirint. Priporočamo vam, da si vzamete čas za enodnevni izlet do Versaillesa, ne boste ga obžalovali.

Ugodne letalske karte lahko poiščete TU.

Foto: Unsplash

Preberite še: Pariz: Pet napak, ki jih ne smete zagrešiti ob obisku mesta

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.