Ministrstvo opozarja: Ostanite doma, prestavite potovanja!

Situacija se zaostruje. Ministrstvo sprejema vse bolj drastične ukrepe, ki jih do sedaj nismo bili vajeni. Glede na situacijo vas moramo žal tudi mi opozoriti, da se za nekaj časa odpoveste potovanjem. Zdaj je čas, da ostanemo doma, zato, da bomo lahko čim prej spet uživali v potovanjih.

Včeraj, v četrtek, 12. marca, so v naši državi razglasili epidemijo in aktivirali državni načrt. Čeprav so razmere resne, zdaj ni čas za strah in paniko, ki samo povzročata še večjo škodo. Zaradi resnosti situacije pa je vseeno potrebno začeti razmišljati drugače. Potrebno je slediti navodilom pristojnih organov in se držati priporočil in ukrepov, ki jih narekujejo strokovnjaki. Dosledno. Ostani doma je postalo pravo gibanje na internetu, ki spodbuja odgovorno ravnanje samoizolacije. Spet s ciljem, da se bo življenje vrnilo v stare tirnice čim prej. Ministrstvo.

Potovanja otežena

Če se boste v tujino kljub opozorilom in tveganjem odpravili, kar odsvetujemo, bo vaše potovanje nadvse oteženo. Na nekaterih mejah je namreč prehod onemogočen ali otežen. Kakšna je situacija na mejah lahko ažurno spremljate tukaj. “Predlaga se, da se na letališču Jožeta Pučnika uvede sistem merjenja telesne temperature potnikov, ki pridejo v Slovenijo. Začeli smo priprave za kontrolo potnikov tudi na kopenski meji z Italijo,” piše na uradnih straneh RS. Tudi mnogi leti so odpovedani. Predsednik Donald Trump je pred dnevi prekinil ves letalski promet med Evropo in ZDA za 30 dni.

Evropa postala novo žarišče

Evropa je namreč prepoznana za žarišče bolezni in ker ste turist iz Slovenije, se lahko zgodi, da se na želeni destinaciji sploh ne boste mogli izkrcati. “Vsi potniki, ki bodo prečkali mejo s Slovenijo, bodo prek SMS obvestila obveščeni o zaščitnih ukrepih, ki veljajo v naši državi v zvezi s koronavirusom,” še pišejo na straneh RS.

Situacija je torej resna in ključno je, da se zavedamo, da je vsak izmed nas pomemben člen v premagovanju virusa. Potrebno je slediti navodilom in se v tem času odpovedati kakšnemu potovanju. Če bomo pravočasno ukrepali, bomo lahko spet potovali in uživali v raziskovanju sveta kot prej.

Ostanite zdravi!

Ekipa Vandraj

Preberite še:

COVID-19: Letalska družba pokazala, kako poizkušajo zaščititi potnike

Zaostritev: Ministrstvo poziva Slovence v Italiji, naj se vrnejo domov, meja se bo zaprla

Foto: Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.