Zaostritev: Ministrstvo poziva Slovence v Italiji, naj se vrnejo domov, meja se bo zaprla

Zunanje ministrstvo je danes zaostrilo ukrepe v zvezi s širjenjem koronavirusa. Slovenske državljane celo pozivajo, naj se vrnejo domov.

Če ste v teh dneh namenjeni na potovanje, bo to logistično morda malce bolj zapleteno. Če ne celo nemogoče. Pred dobro uro je namreč minister v odhajanju Marjan Šarec naročil Zunanjem ministrstvu, da je potrebno zapreti mejo z Italijo. To je storila tudi Avstrija, prepovedan pa je tudi pristanek letal z ogroženih območji na ljubljansko letališče. Ministrstvo.

Novi ukrepi ministrstev Ministrstvo

Izjavo predsednika vlade si lahko ogledate spodaj, več o ukrepih pa lahko preberete na straneh Zunanjega ministrstva in Ministrstva za zdravje.

Ministrstvo za zunanje zadeve svetuje tudi, da se vsi slovenski državljani, ki se trenutno nahajajo po Italiji, vrnejo domov v najkrajšem možnem času. “Pri vračanju naj se izogibajo tveganju, ki ga lahko povzročijo postanki na potovanju. Ob vstopu v Slovenijo naj dosledno upoštevajo navodila in nasvete, ki jih za tak primer določa NIJZ,” navajajo.

“Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je danes podpisala sklep, ki prepoveduje pristajanje zrakoplovov z ogroženih področij,” piše na uradnih straneh Republike Slovenije. Natančni ukrepi še niso znani, a v vsakem primeru velja biti pozoren na navodila, ki jih bodo, kot pravijo na ministrstvu, ažurno objavljali.

Vsem, ki v tem času potujete, v branje priporočamo tudi uradno stran IATA, kjer lahko spremljate ukrepe vseh držav v zvezi s širjenjem koronavirusa.

Potovanja sicer zaenkrat še vedno ostajajo mogoča, seveda pa se pred odhodom pozanimajte o situaciji letališč, hotelov in destinacij, preko katerih in kamor potujete. Ukrepajte preventivno in samozaščitno. Držite se predpisov in navodil pristojnih oblasti. Ukrepe in morebitne odredbe in novosti v Sloveniji lahko spremljate na strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Preberite še: COVID-19: Letalska družba pokazala, kako poizkušajo zaščititi potnike

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.