Murska Sobota: Danes se pričenja največji balonarski spektakel

Nebo nad Prekmurjem bodo te dni preplavili toplozračni baloni. Danes se namreč pričenja Slovensko državno prvenstvo Murska Sobota 2019.

Si želite videti nebo, prekrito s toplozračnimi baloni? Kakšen pogled. In kakšne fotografije! Naše oči navadno na nebu opazijo že enega samega, predstavljajte pa si, kakšno navdušenje požanje cela množica balonov. No, če ste na vprašanje odgovorili z da, potem se morate te dni podati v Prekmurje. Murska Sobota bo namreč med 27. avgustom in 1. septembrom gostila Slovensko državno prvenstvo Murska Sobota 2019. Tekmovanja se bo udeležilo 40 prijavljenih ekip iz 17 različnih držav. Tekmovanja se namreč lahko udeležijo tudi ekipe iz tujine, tako da lahko pričakujemo velik spektakel.

Uvodnik v svetovno prvenstvo

Osrednji dogodek se bo odvijal v gradu Rakičan in na letališču Murska Sobota. Naslednje leto pa se bo na isti lokaciji odvilo svetovno balonarsko prvenstvo. To se sicer odvija na vsaki dve leti že od leta 1973. Tako bo gostovanje po Braziliji, Japonski in Avstriji nasledila Slovenija.

Če si konec tedna tako želite preživeti ob čudovitih razgledih balonov v zraku, se podajte v Prekmurje. Da pa ne boste gledali le balonov, predlagamo še nekaj idej, česa ne smete zamuditi v Prekmurju. Gre namreč za čudovito pokrajino z bogato kulinariko, pokrajino in termami. Več preberite tukaj.

Preberite še: Ana in Rok: “Čar potovanj je ravno to, da se izven Evrope počutiva (ne)domače!”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.