Palau: Otočje, ki bo prepovedalo sončne kreme

Palau, otoška državica v Tihem oceanu, bo koralne grebene zaščitila tako, da bo prepovedala škodljive sončne kreme.

Palau je majhna otoška država med Avstralijo in Japonsko na zahodu Tihega oceana, ki leži približno 500 kilometrov vzhodno od Filipinov. Otoška država s približno 250 otoki in 21 tisoč prebivalci je ena najmlajših in najmanj naseljenih držav na svetu.

Palau se je v boj proti uničevanju okolja podal na način, ki naravo postavlja pred človeka. Kot je potrdil predsednik države Thomas Remengesau, bo Palau tako postal prva država na svetu, ki bo prepovedala kreme za sončenje. Zakaj? Ker so zaradi kemikalij, ki jih vsebujejo, strupene za korale in drugo življenje v morju.

Prepoved prodaje in uporabe za koralne grebene škodljivih krem bo začela veljati leta 2020, kršitelji pa bodo kaznovani s 1000 dolarjev visoko kaznijo, kreme pa jim bodo seveda tudi zaplenili.

PREBERITE ŠE: 11 stvari, ki jih nikakor NE počnite na Tajskem

Ne le proti kremam, tudi proti plastiki

A ne bodo se ustavili le pri kremah. Namesto plastenk za vodo, slamic in plastičnih kozarcev bodo spodbujali uporabo steklenih, oziroma takšnih za večkratno uporabo.

FOTO: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Neverjetno jezero, kjer lahko plavate z meduzami

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.