Pet odličnih idej, kje preživeti čudovit vikend!

Delovni teden smo zaradi prazničnega ponedeljka komaj začeli, mi pa že razmišljamo, kje bi preživeli prihajajoči vikend. In čeprav se vreme še ni dokončno odločilo, kaj nam bo zagodlo ob koncu tedna, zaenkrat lahko računamo na vsaj pretežno oblačno razpoloženje, ponekod pa nas bo razveselilo tudi sonce. Skratka, prijeten nedeljski izlet nam ne uide, zato smo spodaj pripravili pet predlogov, kam se odpraviti na sproščujoč enodnevni odklop in pripravili tudi alternative za primer dežnih kapelj.

#1 Adrenalinski dan s prijatelji ob Kolpi

Rafting, adrenalinske vragolije in skoki z višine, združeni v prijetno druženje s prijatelji so vedno dobra ideja. Zberi svojo družbo ali člane svoje družine in se z njimi odpravi v idilično Belo Krajino, kjer lahko računaš na dan, poln smeha in zabave, preživet ob reki Kolpi.

#2 Pohod ob ponoru reke Reke po parku Škocjanske jame

Tradicionalni pohod po parku Škocjanske jame bo letos potekal že dvaindvajsetič zapored. Trasa poti je zelo razgibana, ni pa zahtevna, tako da je pohod primeren za vse starosti, pa tudi tvoj pasji prijatelj bo vesel malo daljšega sprehoda. Pohod traja štiri ure, pot nas bo vodila čez panoramsko kraško pokrajino, zavili pa bomo tudi v notranjost Škocjanskih jam, ki se ponašajo z največjim odkritim podzemnim kanjonom na svetu, na njihovem majhnem prostoru pa so razviti mnogi kraški pojavi, ki privabljajo krasoslovce s celega sveta. Več o pohodu in zemljevid poti si lahko ogledaš tukajpohod pa bo potekal tudi v primeru dežja.

#3 Sproščujoče razvajanje ob morju

Lahkoten sprehod čez portoroško riviero lahko nadgradiš z nekaj urnim razvajanjem celotnega telesa v Lifeclass spaju enega od vrhunskih hotelov na obali. Kopanje, savnanje in masaža bodo iz tvojega telesa odpravili še zadnje posledice spomladanske utrujenosti, popoln dan pa lahko zaključiš še z okusno večerjo v restavraciji Adria Grand Hotela Portorož.

#4 Wellness dan s pogledom na jezero

Sproščujoč dan v wellnessu lahko preživiš udi na gorenjskem koncu in sicer na Bledu v wellnessu Živa, kjer lahko ta vikend storitve koristiš za skoraj polovično ceno, če si priskrbiš kupon, ki ga najdeš tukaj. Sprehod okoli jezera seveda ne uide, po čudovitem detoks dnevu pa ne rabiš šteti niti kalorij pri kremni rezini. 

#5 Skok v Benetke

Tudi en dan je dovolj, da obiščemo drugo državo – še več, obiščemo lahko eno izmed svetovno najbolj priljubljenih turističnih destinacij, romantične Benetke. Bodisi si to mesto že obiskal, bodisi si ga želiš ogledati prvič, pisane hiše, neskončni kanali, Doževa palača, Trg svetega Marka, gondoljerji in odlična kava so gotovo tehtni razlogi za enodnevni skok v Benetke, ki ne razočarajo niti, ko jih obiščemo dvajsetič.

Foto: Shutterstock, arhiv

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.