Podvodni park, kjer potapljače v globini morja čaka odslužen Boeing 747

V Bahrajnu so predstavili največji tematski podvodni park, ki se razteza na 100 kvadratnih metrih in bo ponujal številne zanimive eksponate. Eden najbolj imenitnih je potopljeno letalo Boeing 747.

Kraljevina Bahrajn je najmanjša arabska otoška država in leži v Perzijskem zalivu. Ena od njihovih novih atrakcij je tematski podvodni park Dive Bahrain, ki naj bi pritegnil potapljače z vsega sveta.

Potapljanje okoli odsluženega letala

Njegova osrednja točka je potopljeno in odsluženo letalo Boeing 747, ki so ga tja namestili prav z namenom, da bo služilo kot točka za raziskovanje. 70 metrov dolgo letalo je potopljeno 22 metrov v globino. Preden so ga potopili na morsko dno, so iz njega odranili elektronsko drobovje in vse, kar bi lahko škodovalo okolju in ga zaščitili pred korozijo. Prizadevajo si namreč k temu, da celoten projekt ne bi negativno vplival na morski svet, zato so materiali, ki so jih potopili na dno, karseda naravni in ne ogrožajo morskega habitata.

Pod vodo tudi hiša in skulpture

Poleg letala so v parku postavili tudi repliko tradicionalne hiše trgovca z biseri. Ponazarja bogato dediščino vzgajanja biserov v Bahrajnu. Park je namreč zgrajen blizu Biserne poti, ki je pod UNESCO zaščito.

V naslednjih fazah dodajanja elementov v podvodnem parku bo tam stala celo 12 metrov visoka vetrnica in kup drugih načrtno potopljenih skulptur in eksponatov, ki bodo zanimivi za podvodne obiskovalce.

Foto: Dive Bahrain

PREBERITE ŠE: Maroko skozi oči Slovenke, ki jo je tja odnesla ljubezen do valov in Maročana

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.