Pokukajte v najlepšo restavracijo na svetu

Že osmo leto zapored so bile podeljene nagrade Restaurant & Bar Awards in znano je, katera restavracija je letos osvojila naziv najlepše. Seveda drži, da ima prav vsak svoj okus za interjer ter hrano, a komisija je nagrado za celostno podobo podelila londonski restavraciji The German Gymnasium, ki se nahaja blizu postaje King’s Cross.

gg3

Nekoč telovadnica, sedaj restavracija

Interjer restavracije je že kot sam prostor prava posebnost, saj je približno leto stara restavracija nastala v nekdanji telovadnici, ki je bila kot prva v Veliki Britaniji zgrajena že leta 1864. V njej se je odvijal tudi del olimpijskih iger leta 1866. Fuzija viktorijanske arhitekture ter moderne opreme, ki jo je izbral oblikovalski studio Conrad & Partners, danes odlično funkcionira kot ambientalno ozadje odlični kuhinji in baru, ki se ponaša z vrhunskimi mešanicami pijač.

In, ko smo ravno pri hrani, lahko izbiro kuhinje ugotovimo že iz imena German Gymnasium. V meniju bomo namreč našli jedi srednje evrope, torej, odlične štruklje, klobase, dunajske zrezke in druge mesnine, pražen krompir, kruhove in krompirjeve cmoke ter celo jabolčni zavitek.

gg4 gg2 gg

Naravno ambientalno svetlobo, ki prihaja skozi strešna okna, dopolnjujejo šik svetila, celotna oprema pa se med seboj ujema v barvah in materialih kot so črno usnje, marmor in masiven les.

Ste postali lačni? Restavracijo boste našli na naslovu King’s Blvd, King’s Cross, N1C 4BU, London.

gg1

Foto: German Gymnasium

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.