Če potuješ, potem ti je znano, da lahko na poti srečaš najrazličnejše ljudi, a če si v vlogi stevardese, je možnosti, da naletiš na posebneže toliko več. Naloga stevardes ni le, da  umirijo nenavadne izbruhe potnikov, pač pa morajo profesionalno sprejeti tudi njihove najbolj bizarne zahteve. Po tem, ko je prejšnji teden splet preplavila zgodba o kači na letalu, ki je letelo v mehiško prestolnico, predstavljamo nekaj nenavadnih in neverjetnih zgodb stevardes, ki so se znašle na spletnih forumih.

Enega najstarejših poklicev je redno zaznavala stevardesa v 70-ih na letu New York – San Juan (Porto Rico). Punce, ki so prodajale svojo ljubezen, so se pred poletom smukale okrog moških, ki so potovali sami. Redno jih je videla, kako so med letom pripravile moške, da so zavili na stranišče letala in si popestrili let. Punc ni bilo težko prepoznati, že po načinu oblačenja. Veliko od njih si je stroške leta poravnalo kar z delom med potjo.

stevradesa_shutterstock_500461480

Občasno se zgodi, da mora letalo predčasno pristati. Ne zgodi pa se pogosto, da letalo pristane zaradi potnika, ki je na stranišču kadil halucinogeno drogo ter imel zaradi tega izbruhe in izpade, ki so predstavljali nevarnost za sopotnike.

–> PREBERI še: Najboljša služba na svetu – Stevradesa pri svetovno znani letalski družbi

Spet druga prigoda govori o incidentu na krovu. »Parkirala sem svoj voziček in gospoda vprašala, kaj želi popiti. Gospod je želel odgovoriti, vendar je na mesto odgovora najprej dvignil prst, bruhnil v vrečko in me potem prosil za ginger ale.«

Sin je delil očetovo zgodbo, ko se je ta vračal nazaj v Avstralijo. Na letalu je bila takrat prav tako zmagovalna ekipa avstralskega ragbija. »Ko je letalo po vzletu doseglo standardno višino za let, so se fantje, ki so imeli sedeže v prvem razredu, slekli vse do spodnjih hlač.«

Nekoč se je, ne da bi posadka ugotovila kako, na krovu znašla tudi veverička. Ena izmed potnic je za živalco poskrbela ves čas leta.

stevradesa_shutterstock_207663607

Fant, čigar mama je bila stevardesa, govori o enih izmed njenih zabavnih zgodb. »Bil je čezatlantski let. Nekje na zadnjem delu letala so iz kabin za ročno prtljago na potnike pričeli padati črvi.«

Še ena izkušena stevardesa govori o čudaškem potniku, ki je sedel ob oknu. Vedno kadar mu je postregla s pijačo, ki jo je naročil, ji je želel polizati roko.

In še zadnja nenavadna zgodba govori o stevardesi, kateri je bilo rečeno, da so na letalu trije dojenčki, za katere je morala poskrbeti. Našla je dva para z otrokom, vendar tretjega dojenčka ni bilo nikjer na letalu. Nato je po seznamu potnikov našla par in pristopila do njih. Šlo je za mlad par, ki je prvič potoval z letalom. Ko jih je vprašala, kje imajo otroka, so pokazali na kabino nad glavo, za katerega so smatrali, da je mišljen za otroka. Seveda je stevardesa nemudoma rešila otroka in ga posadila v naročje staršev.

Živim ljudem se marsikaj zgodi. Tudi v zraku.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.