Safari v Afriki nas lahko stane manj

Verjetno si vsak želi vsaj enkrat v življenju doživeti divji safari, saj je raziskovanje Afrike med prosto sprehajajočimi se levi in gazelami zagotovo ena najbolj pristnih izkušenj, ki jih lahko doživimo na počitnicah. Res pa je, da je takšna izkušnja lahko precej draga, zato smo raziskali, kako lahko ceno obiska safarija malce znižamo. Časopis The Guardian je izpostavil nekaj nasvetov.

safari_shutterstock_136561616

#1 Razišči nacionalne parke

Pod okriljem SANparks oziroma South African National parks si lahko ogledate kar 20 parkov po državi, ki so ponavadi občutno cenejši od tistih v privatni lasti. Najbolj tradicionalna oblika obiska takšnega parka je najem džipa v Johannesburgu ter vožnja do kar 19.500 kvadratnih kilometrov velikega nacionalnega parka Kruger. Vstopnina za odraslo osebo stane približno 20 evrov, za otoke pa je cena polovična.

–> Preberi še: Zvone Šeruga kot popotnik ostaja malo staromden. “In tako naj tudi ostane”

Nastanitve v bližini nacionalnih parkov so mogoče v kampih, kjer lahko prenočite v šotorih, kočah ali majhnih hišicah. Primer takšnega kampa je Skukuza, kjer lahko izbirate med kočami različnih velikosti, cene pa se gibljejo okrog 140 evrov na noč. V okolici nastanitev je mogoče obiskati tudi bazen, trgovine in restavracijo.

safari_shutterstock_372305713

#2 Letite na velika letališča

Ceno obiska safarija boste občutno znižali, če boste leteli na velika državna letališča, saj so cene letalskih vozovnic na letališča v bližini nacionalnih parkov precej dražje. Izberite si park, ki se nahaja v bližini velikega letališča, kjer letijo nizko cenovne letalske družbe Mango, Kulula ali Safair, nato pa se z džipom odpeljite do safarija. Najem avtomobila je mogoč po razumno nizki ceni po vsej državi.

–> Preberi še: V hotelu z žirafami

#3 Safari doživite peš

Klaserie private nature reserve, ki meji na park Kruger, je iz Johannesburga oddaljen približno 6 ur vožnje, v njem pa si je safari mogoče ogledati vsako jutro na vodenem sprehodu (Africa on Foot). Tu boste zagotovo videli divje mačke, izkušnjo pa lahko dopolnite tudi z nočitvijo pod zvezdnim nebom v hišici na drevesu. Cena nočitve v parku z vključenimi vodenimi ogledi, prevozi ter tremi obroki se giblje okoli 150 evrov.

safari_shutterstock_482050255

#4 Ne potujte v visoki sezoni

Večina nastanitev izven visoke sezone občutno spusti cene nočitev. Nizka sezona se v Afriki smatra med mesecem majem in septembrom, kar pa ne pomeni, da je obisk safarija v tem času slabši. V suhih mesecih se živali namreč zbirajo okrog vodnatih oaz, zato jih je veliko lažje opaziti kot v vlažnih mesecih, ko se skrivajo med travnatimi površinami.

–> Preberi še: Destinacije, kjer se lahko družiš z živalmi

#5 Prenočite v nastanitvah blizu parkov

Saj bo tako cena prenočišča na noč cenejša, kot če bi prenočili v parku. Primer takšne kombinacije je Addo Elephant national park, ki je od mesta Port Elizabeth in njegovega letališča oddaljen le uro vožnje. V 540 kvadratnih kilometrih velikem parku živi več kot 600 slonov in 48 nosorogov. V bližnjem B&B, imenovanem Halstead Farm, ki je od parka oddaljen le 10 minut, pa boste lahko prenočili že za 60 evrov na nočitev.

safari_shutterstock_145434622

#6 Safari izkušnjo rezervirajte preko spletne strani s popusti

Tam imajo namreč širok izbor prostih sob, katerih cene so nižje kot drugje, še dodatno pa se bodo spustile v zadnjem tednu pred odhodom. Obiščite na primer stran BushBreaks, kjer ponujajo popuste tudi do 41 odstotkov ali pa spletno stran LastMinuteLodges, kjer so namestitve prav tako neprimerljivo ugodnejše.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.