Popolno poletje na drugačen način – vse to ponuja Toskana

Toskana je od Ljubljane oddaljena le 5 ur vožnje po avtocesti. Ta italijanska regija je najbolj znana po romantičnih mestih, dobrem vinu, čudoviti pokrajini in zelo fotogeničnih prizorih v naravi. Firence, glavno regionalno mesto, je tudi eno najlepših mest v Evropi. Zaradi tega je Toskana ena najbolj zaželenih destinacij za vse, ki radi potujejo.

Firence – mesto renesanse

Če še niste obiskali Toskane, morate to storiti čim prej. Poletna Toskana je zagotovo eden najboljših časov za raziskovanje krajev, kot so Lucca, Pisa, Firence in Siena. Vsi ti kraji ponujajo veliko dogodkov za družine, kot tudi za mlade, ki iščejo zabavo. Predlagamo vam, da začnete svoje potovanje v Firencah. Ta renesančna zibelka je odličen kraj za začetek potovanja. Do nje lahko pridete v 5 urah, če potujete z avtom.

Enkrat, ko se znajdete v Firencah, boste doživeli brezbrižnost tega mesta. Slikovite Firence niso kot Rim (klik) ali Milano. Tukaj lahko uživate v sproščujočem sprehodu do Duoma, največje bazilike v centru mesta. Vsekakor poskusite najbolj znano vino Chianti iz istoimenske pokrajine, ki se nahaja južno od mesta. Obiščite kulturne spomenike in arhitekturo iz obdobja renesanse in doživite svojo mini renesanso v tem čudovitem mestu.

Poppi, San Gimignano… – biseri Toskane

Nedaleč od Firenc, ki se nahajajo v samem središču Toskane, je mesto Poppi. Tukaj se nahaja čudovit grad iz 13. stoletja, ki ga je vredno obiskati. Na poti do tega očarljivega mesta se lahko ustavite v eni od vinskih kleti in poskusite najboljša vina, ki jih ponuja Toskana (klik). Ne smete zamuditi niti mesta San Gimignano. To majhno mesto v bližini Firenc je eno izmed najbolj obiskanih mest v Toskani. Znano je tudi kot mesto stolpov in čeprav jih je bilo nekoč 72, jih je danes ostalo le še 14. Preostalih 14 je vsekakor vredno obiskati. Ko obiščete stolpe, vam priporočamo, da se odpravite v Gelaterio Dondoli, kjer lahko uživate v najboljšem sladoledu v Toskani. Toda oborožite se s potrpljenjem, ker so vrste za to slaščičarno kar dolge.

Toskana: Kje prespati?

Oglejte si čudovite hotele po ugodnih cenah in popustih v Toskani tako, da skočite na Megabon (tukaj) in si zagotovite svoje sanjsko poletje.

Foto: Shutterstock

Preberite še: Vietnamski zavitki z arašidovo omako #poletnirecept

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.