Citybreak: Praga – osupljivo mesto ob reki Vltavi

Zlata Praga, biser Evrope, je eno izmed najlepših mest v tem predelu sveta in le dobrih šest ur vožnje oddaljeno od nas. Mesto ob Vltavi skriva neskončno presenečenj, ki vam bodo ostala v trajnem spominu. Že podaljšan vikend je dovolj, da čare Prage doživite na lastni koži.

Ste jo že obiskali? Praga turistom ponuja številne znane kulturne znamenitosti, med katere prištevamo Praški Grad, Charles Bridge, Stari mestni trg, Judovsko četrt in Petřín hill. Od leta 1992 je bilo zgodovinsko središče mesta uvrščeno v UNESCO seznam svetovne kulturne dediščine. Mesto se ponaša tudi z več kot 10 večjimi muzeji, pa tudi s številnimi gledališči, galerijami, kino dvoranami in zgodovinskimi razstavami.

Kaj videti v Pragi?

Da bo  skok v Prago kar se da pester in nepozaben, predlagamo nekaj kotičkov mesta, ki jih nikakor ne smete zamuditi. Sodobno urejen javni prevoz vam bo vsekakor olajšal ogled tega osupljivega mesta ob reki Vltavi. Prage si brez tramvajev enostavno ne da predstavljati.

Zgradbe v mestu se v svoji oker barvi svetijo kot zlato

Odpravite se na Praški grad, ki je največji grad na svetu. Občudujte čudovita Plečnikova dela, pokukajte v Zlato ulico, uživajte v fantastičnem pogledu na mesto in Karlov most, ki je ena najbolj obiskanih turističnih točk. Še posebej kip svetega Janeza Nepomuka na Karlovem mostu, ki se ga morate obvezno dotakniti za srečo. Most je priljubljeno zbirališče turistov, umetnikov, zabavljačev in žeparjev. Zato previdnost ni odveč. Ustavite se pred Astronomsko uro in občudujte mesto z bogato arhitekturo v soju večernih luči.

Praga, ko ste lačni

Ko si boste želel obnoviti moči po napornem raziskovanju mesta, bo k temu pripomogla češka kulinarika, ki temelji na mesu in nepogrešljivih cmokih (knedliky). Ta kombinacija se lepo dopolnjuje z odličnim češkim pivom. K popolnemu užitku zagotovo pripomore tudi cena, saj boste za pol litra odšteli manj kot za skodelico kave. Da o čeških slaščičarjih sploh ne izgubljamo besed.

Mesto, ki ne spi

Nočno življenje Prage je prava eksplozija z veliko energije in svetovljanskim pridihom. Ko dan zamenja noč, Praga poskrbi za potrebe vsakega posameznika in njegove želje. V Pragi namreč najdemo razvpito nočno življenje, ki pričara občutek, da ste v svetu, kjer vlada »happy hour«.

Poklon Lennonu v Pragi

Obiščite Lennonov zid, ki je bil v 70. letih, ko je pop in rock glasba predstavljala neke vrste odpor proti komunizmu, kulturni prostor posvečen Beatlesom.  Po umoru  Johna Lennona, so zid v celoti posvetili umorjenemu pevcu in ga okrasili s slikami in podpisi.

Pobeg valovom turistov

V Pragi so lahko množice turistov in trume ljudi, ki se vijejo po ozkih ulicah, tudi izziv. Mirnejši kotiček mesta je otoček Kampa in je del enega najbolj slikovitih in mirnih predelov Prage. To je kraj, kjer se lahko umirite od vsega mestnega direndaja in si privoščite manjši piknik ob reki Vltavi. Morda vas to navdihne kot je nekoč slovitega skladatelja Bedřicha Smetan.

 

Veličastna in skrivnostna ter hkrati udobna ter intimna – to je Praga.
Preverite cene namestitve TUKAJ!

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Poletna Banjaluka, drugo največje mesto v Bosni Hercegovini, po nori ceni

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

 

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.