Obožujete kumare in jih imate poln vrt? Ali pa vsaj prijazne sosede s polnim vrtom? Če kumar morda (še) ne obožujete, je to odlična priložnost, da si premislite. Ne bo vam žal.
Tokratni poletni recept za slastne kumare z mandlji sta z nami delila Hana in Tom, ki ustvarjata Instagram profil H(r)ana (in smo ju že gostili v TEM intervjuju).
SESTAVINE
ZA KUMARE:
– 1 zelo velika ali 2 normalni kumari
– 2 ščepca soli
– 4 žlice jabolčnega kisa
ZA OMAKO:
– 1 dcl olivnega olja
– 3 žlice limoninega soka
– 100 g olupljenih mandljev
– 1 dcl ledene vode
– sol
ZA ČESNOVO OLJE:
– 1 dcl olivnega olja
– 4 stroki česna, narezani na kolobarje
– 1 žlička kurkume
– sol
ZA ČEZ:
– sveža zelišča
– popraženi, grobo nasekljani mandlji
POSTOPEK
– Kumaro operemo, narežemo na poljubne kose, solimo in prelijemo s kisom. Za 10 minut postavimo v hladilnik, nato odcedimo.
– Za omako sestavine zmiksamo v blenderju – olje, limonin sok, mandlje, sol in ledeno vodo. Miksamo kakšni 2 minuti, da dobimo res gladko omako.
– Za česnovo olje segrejemo olje, da je res vroče. V skodelici pripravimo narezan česen, kurkumo in sol. Ko je olje segreto, ga nalijemo v skodelico in malo mešamo, da se vse skupaj poveže. Ohladimo. Če nam na koncu ostane česnovo olje, ga shranimo v hladilniku in uporabljamo za ostale jedi. Odlično recimo paše na pico.
– Vsakemu damo na krožnik omako, čez zložimo odcejene kumare, prelijemo s česnovim oljem in posujemo s praženimi mandlji ter svežimi zelišči. Dober tek!
FOTO: H(r)ana
PREBERITE ŠE: Poln vrt paradižnikov? Tu je RECEPT za popolno poletno solato!