Samo za pogumne: Top 5 idej za potovanje za pare

Zbrali smo top predloge potovanj za pare, kjer lahko ugotovita, ali bosta tudi v življenju potovala skupaj na dolge proge. Kakšen oddih bi vaju zbližal? Na kateri pustolovščini bi testirala vajino kompatibilnost? Ni boljšega recepta, kako spoznati drugega, kot to, da sta skupaj brez prestanka in še v nepredvidljivih okoliščinah. 

Potovanje za pare za aktivne 

Ena večjih preizkušenj za pare je zagotovo potovanje z nahrbtnikom na rami. Recimo treking na Himalajo. Na takšnem popotovanju seveda želite občudovati naravo okrog sebe in doživeti tisti neopisljiv razgled. Ampak pot do tja pa razkrije marsikaj. Kakšen si, ko si utrujen, umazan, preznojen, lačen, ko ni tekoče vode, stranišča za vogalom … ali ko ti ne gre vse kot po maslu. In ko se znajdeš v čisto drugi državi, kulturi, med neznanimi ljudmi. Morda bosta odkrila tudi najbolj temne plati svoje osebnosti. Le kako se bosta znašla skupaj?

Če ne moreta na dolgo potovanje v Himalajo, je čisto ok, če gresta recimo za nekaj dni v slovenske gore ali če se pač nekam odpravita na potovanje res samo z nahrbtnikom. Tako kot to počneta Lara in Boštjan.

Ali znata pantomimo?

Zabavna in posebna preizkušnja je lahko tudi odhod v državo, v kateri ne govorijo jezika, ki bi ga kateri koli od vaju razumel. Še posebej, če tudi niso precej vešči govorjenja tujih jezikov. Le lahko se bosta sporazumevala z domačini? Z rokami? To je zagotovo recept za smešno izkušnjo, ki vaju lahko zelo zbliža. Odpravite se kam v odročnejše kraje Azije in Južne Amerike. Morda pa bo za oba dovolj samo izlet do kakšne vasice na jugu Italije.

TUKAJ bosta našla mamljivo ponudbo za Sicilijo.

Naj vaju vreme ne ustavi

Ni treba čakati do poletja za skupno potovanje. Odpravita se že zdaj. Kaj pa recimo Islandija, lahko tudi zunaj sezone, ko je tudi malce cenejše? Mrzel veter in leden dež, vidva pa v džipu na poti do gejzirjev. Ampak po koncu dneva se znajdeta v čudoviti modri laguni. Naj vaju slabše vreme in nepopolne razmere ne odvrnejo od skupnih dogodivščin.

Samo spakirajta

Lahko pa samo spakirata za vikend, skočita v avto in se odpravita v neznano. Naj vaju vodi nekaj časa cesta. Lahko tudi rezervirata destinacijo, Maldive, Dubaj, Mehiko, in šele potem, na licu mesta odkrivata, kaj bi v resnici rada počela. Skupaj naredita načrt, tako da se bosta oba imela lepo. In najdita za vsakogar nekaj. Na takšnem potovanju se bosta zagotovo bolje spoznala.

In še potovanje za pare za najbolj drzne …

Le kaj je lahko večja preizkušnja kot to, da se odpravite na oddih s starši. Samo oni znajo izbezati iz nas tudi manj lepe plati. Morda boste tako bolj spoznali svojega partnerja, zakaj se kdaj odziva, kot se. Skupaj pojdite na road trip v Toskano, Provanso, na Azurno obalo ali do celinske Grčije … Vidva pripravita načrt za raziskovanje, ona dva pa naj poskrbita za kosila. Ali pa skupaj rezervirajte oddih v termah.

Foto: Pixabay

Preberite še: Luka Sešek: »V Hollywoodu sva pomotoma zaparkirala Jimmyja Kimmla!«

Potrebujete še kakšno idejo za oddih bližje domu? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.