Saudova Arabija odprla vrata za turiste. Poglejte, kaj vse je do sedaj skrivala pred svetom

Saudova Arabija je stoletja veljala za eno najbolj ortodoksnih in nedostopnih turističnih destinacij. Pred nedavnim, pa je svetu končno odprla vrata in k sebi vabi popotnike od blizu in daleč.

Saudova Arabija je s svojo striktno politično in versko ureditvijo svoje lepote in bogastva dolgo skrivala pred turisti. Slednji tu do nedavnega niso bili dobrodošli, a kot kaže, se zaprto stanje v državi počasi sprošča. Pred dobrim letom je pozornost svetovne javnosti pritegnila z dovoljenjem, da od sedaj naprej lahko izpit za avto opravljajo tudi ženske. “Končno!” so prikimavali mediji in čakali, ali bo država v bolj enakopravno in odprto politiko zaplavala tudi na drugih področjih.

Kot kaže, se Saudova Arabija resnično nekoliko spreminja in od sedaj naprej se greste o tamkajšnjem stanju lahko prepričate tudi sami. Turisti so namreč od slej naprej v Arabiji dobrodošli. To lahko vidite tudi v spodnjem videu.

Pa veste, katera čudesa so bila do sedaj skrita turističnim očem sveta? Če se boste odločili za potovanje v Saudsko Arabijo, nujno preverite spodnji seznam.

Arabski Maldivi

Blizu mest Umluj in Al Wajh se nahajajo otoki, ki so zaenkrat še precej divji, kmalu pa bodo postali del projekta Rdeče morje, s katerim želi Saudova Arabija pripraviti svojo alternativno različico Maldivom. Rdeče morje v tem predelu ponuja kristalno čisto vodo, čudovito podvodno življenje in lepe plaže.

Al Ula

Ostanki Al Ule so lepo ohranjene 2000 let stare ruševine, ki spominjajo na jordansko Petro. Enako kot slednja, vam bo tudi Al Ula vzela dih, njena prednost pa je predvsem odsotnost turistične gneče, ki obkroža Petro. Če boste Al Ulo obiskali v kratkem, jo boste še doživeli v samoti, kmalu pa jo bodo arabske oblasti pripravile na velik val turistov.

Gorati jug

Čeprav bi si mislili, da celotno Saudovo Arabijo zavzema puščava, je njen jug precej gorat. Regija Asir je odlična za treking skozi neokrnjeno naravo in nerazvite vasice, kjer živijo prebivalci, popolnoma odmaknjeni od sveta.

Rob sveta

Dve uri oddaljena od Riada, se nahaja kamnita polica, s katere lahko doživite neverjeten razgled na puščavo. Vse skupaj je videti kot nekakšen rob sveta, saj od tod lahko vidite le pesek, kamorkoli se obrnete.

Zemlja prihodnosti

Arabski princ Mohammed bin Salman v svojem saudskem kraljestvu načrtuje tudi futuristični projekt, ki ga je poimenoval Neom. Tega naj bi zasnoval na severozahodu države, kjer si trenutno lahko ogledate čudovite kamnite doline. Ta predel pa je tudi odličen za podvodno raziskovanje Rdečega morja.

Kako je bilo videti potovanje v Saudovi Arabiji, preverite v spodnjem videu svetovno znane blogerke Hausofcolor, preden pa se tudi sami odpravite tja, morate urediti vizo, več o kateri lahko preberete tukaj.

Foto: Unsplash

Preberite še: Misli stevardes, ki sta leteli z Adria Airways: Zlomili so nam krila

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.