Sedem razlogov za zimski obisk Budimpešte

Budimpešti pravijo celo vzhodni Pariz.

Pisali smo že, kako romantična je madžarska prestolnica spomladi, nismo pa še omenili, kako čudovito je tamkajšnje vzdušje v prazničnem decembru. In če se še vedno sprašujete, kje bi pokoristili zadnje dni letošnjega dopusta ali pa si privoščili podaljšan vikend, berite dalje.

Budimpešta vas bo te dni očarala še hitreje kot sicer. Okrašena v lučkah je polna veselega dogajanja, sicer pa je najbolje, da si ogledamo, kaj vse se bo v očarljivem mestu dogajalo v prihodnjih dneh. In naj še pomnimo, da vas do madžarske prestolnice ločijo le štiri ure vožnje.

Božični sejem na trgu Vorosmarty

Izgubite se med lučkami, lesenimi hišicami, sladkarijami in razigranimi domačini.

Kultni Hrestač

Oglejte si božično baletno klasiko v Madžarski državni operi.

Kopel Szecheny

Preživite božič v kopeli termalnih vrelcev. To morate poskusiti!

Zabava v bazenu

Če se vam zgornja opcija zdi preveč mirna, se lahko udeležite odbite zabave na bazenu Lukacs. Glasba in zabava sta zagotovljeni!

Tramvaj v lučkah

Popeljite se z mestnim tramvajem, ki je v božičnem času okrašen z nešteto lučkami, popeljal pa vas bo po najlepših razglednih točkah mesta.

Drsališče

Za romantike, otroke in otroke po srcu. V Budimpešti se boste lahko zabavali na kar dveh odlično urejenih ter precej prostranih drsališčih.

Božični sejem pred baziliko svetega Štefana

Seveda morate obiskati tudi sejem pred mestno baziliko, katere pročelje je okrašeno v slogu velikanskega medenjaka. Naravnost čarobno!

Iščete prenočišče? Rezervirajte dve hotelski nočitvi z zajtrkom za dve osebi za le 137 evrov!

Foto: Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.