Bali: 7 razlogov zakaj tja odpotovati še letos (+ ugodna letalska karta)

Razlogov, zakaj se toliko ljudi zaljubil v Bali, je ogromno. Dovolj je že eksotično vreme, preprosto vzdušje vsakdana, okusna hrana, divja narava, pogled na riževa polja, poceni prenočišča in bogata kulturna dediščina prijaznih lokalcev. Vendar to ni vse. Na Baliju se boste vsekakor naužili tudi veliko sončne svetlobe in čudovitega modrega neba.

Magičnost Balija pritegne marsikaterega popotnika. Primeren je tako za družine, pare kot tudi za avanturiste. Hkrati pa je odlična destinacija za popotnike, ki si želijo potovati sami. Danes vam bomo razkrili sedem glavnih razlogov, zakaj ostaja Bali priljubljen otok za vse vrste obiskovalcev.

Poletite na Bali iz Zagreba že za 601 evro! Svoj povratni let rezervirajte TUKAJ.

Sonce je skozi vse leto visoko na nebu

Prijetno tropsko podnebje in veliko dnevne svetlobe privabljata številne popotnike. V povprečju je otok vsak dan 12 ur obsijan s soncem. To pomeni, da imate čez dan veliko časa, da lahko uživate v različnih dejavnostih in raziščete otok, kot se spodobi. V detajle, ki zajemajo tudi manj poznane kotičke.

Čudovite plaže

Bali ima bogato paleto čudovitih plaž. Bele peščene plaže na jugu, med katerimi so tudi apnenčaste pečine, ki bdijo nad skrivnimi plažami na polotoku Bukit, kot tudi divje in odmaknjene plaže z mirnimi valovi na severni obali Balija.

Mistični templji

Ta indonezijski otok, je dom številnih tempeljskih kreacij, posejanih po celem otoku. Templji te bodo pozdravili na visokogorskih vrhovih ali ob čereh na nizko ležeči morski gladini. Te starodavne strukture niso le arheološka najdišča in neme priče zanimive preteklosti, vendar so še vedno funkcionalne. Ne zamudite pisanih praznovanj, ki se odvijajo ob templjih.

Balijska gostoljubnost

Balijci so izjemno gostoljubni gostitelji, ki slavijo in se veselijo življenja. V hotelu, na ulici, ali na plaži bo spoznavanje novih ljudi, predvsem lokalcev, lažje kot ste verjetno pričakovali.

Raj za surferje

Otok bogov je raj za deskanje še zlasti okrog polotoka Bukit. Dom za surferje so z apnencem okrašene plaže na območjih Uluwata, Pecata in Ungasana. Balijska surferska scena skrbi tako za profesionalce kot tudi za začetnike. Surferske šole ali le deske, vam ne bo težko poiskati.

Lepota narave vas bo očarala

Bali je bogat v vseh svojih barvah naravne lepote. Slikoviti slapovi in jezera, smaragdni tolmunčki, zlati sončni zahodi, v nebo dvigajoči se vulkani, svete jame in bujni tropski gozdovi. Vmes pa starodavni templji in veličastne palače, ki so kulise naravnega foto studija.

Ko vas muči nakupovalna mrzlica

Če vas ta prične mučiti na Baliju, nič za to. Ste na pravem kraju in ob pravem času, kjer vam bodo trgovci znali veliko stvari ponuditi in tudi prodati. Tukaj lahko preizkusite svoje spretnosti barantanja, brez katerega na Baliju skorajda ne gre.

Foto: Shutterstock

Preberite še: Madeira: Povratni let na čudovit portugalski otok s tropskim pridihom le 117 evrov

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.