Sicilija – otok sonca in prijaznih ljudi tudi za zimski oddih

Če smučanje raje spremljate po televiziji in uživate v snegu prek malih ekranov, je Sicilija gotovo prava destinacija za vaše zimske počitnice. In če prvomajske praznike radi preživljate na že skoraj poletnih temperaturah, ne oklevajte in si oglejte sredozemsko lepotico, kot ji pravijo Italijani.

Vulkan Etna

Ena glavnih značilnosti, ki si jih lasti Sicilija, je, poleg sladoleda, testenin, jezika, vinske trte, gotovo tudi še delujoči vulkan Etna. Privoščite si dopust v hotelu na pobočju krajinskega parka Etna, vulkan si oglejte od blizu ali od daleč, obiščite baročna mesta, ki jih krasijo bogato okrašene stavbe, in manjše vasice, ki ohranjajo zgodovinske značilnosti otoka. V par urah iz zimskih bund in pogleda na sneg preidite v kratke rokave in med sončne žarke.

Mesta, ki jih ne spreglejte

Naj vas očara Sicilija v vsej svoji pristnosti, prijaznosti in iskrenosti. V vsem svojem okusu, kjer boste komplimente za hrano delili na vsakem koraku. Ugodno najemite vozilo in si oglejte Palermo, Taormino, Cefalu, sotesko Alcantara, zgodovinske Sirakuze. Nikjer ne boste lačni ali žejni.

Na poti med Milazzo in Taormino se ustavite v mestecu Savoca in podoživite dogodke iz z Oskarjem nagrajenega filma Boter. Usedite se v bar, kjer je čas preživljal veliki Don Corleone, in spijte kozarček, ki ga je kultni boter pil z gospodom Vitellijem.

Sicilija vam ponuja prijetne družinske počitnice, prav tako boste lahko začutili in zaužili romantiko, ki je značilna za cel otok. Vsak dan odkrijte nekaj novega, naj vas očarajo zgodovinski in sodobni kotički otoka, ki vam hitro zleze pod kožo in ga boste gotovo želeli obiskati še kdaj.

Odlična ponudba: 5 dni Sicilije z Megabonom

Izredna kombinacija – Megabon in Sicilija! 5 dni romantične Sicilije in letalo za samo 295 evrov za eno osebo! V ceno je vključen zajtrk v odlično ocenjenem hotelu na top destinaciji v bližini vulkana Etna. Privoščite si posebne počitnice na očarljivi Siciliji in uživajte v kulinaričnih specialitetah.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Vandraj insider: Klara Vrbnjak, plesalka, ki vas vabi na terapevtski oddih na Tenerife

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.