Španske stopnice: Takšna kazen vas zdaj čaka za posedanje v Rimu

Rimske oblasti uvajajo še strožje prepovedi. Znamenite Španske stopnice, kjer so turisti tako radi posedali, ob novem obisku Rima črtajte s seznama krajev, kjer boste počivali.

Španske stopnice namreč ne bodo več veljale za postojanko, kjer lahko malo posedite in užijete utrip Rima. Rimske oblasti so zdaj prepovedale še sedenje na tem arhitekturnem biseru. V 18. stoletju sta načrt zanje naredila arhitekta Francesco de Sanctis in Alessandro Specchi. Danes so ena najbolj priljubljenih rimskih turističnih točk in mase turistov jih preveč uničujejo.

Policisti so ob stopnicah že ta teden začeli žvižgati in preganjati turiste, ki so želeli tam malo počiti. Na marmornih stopnicah sicer že nekaj časa ni več dovoljeno jesti in piti, od zdaj naprej pa niti sedeti. Prek stopnic je prepovedano tudi vleči vozičke in kovčke. Španske stopnice sicer sestavlja 138 stopnic.

Do 400 evrov za kršitelje 

V Rimu so prepovedali tudi sedenje ob drugih zgodovinskih spomenikih, prav tako pa bodo kaznovani ljudje, ki po mestu hodijo zgoraj brez ali se kopajo v vodnjakih. Zagrožena globa za kršitelje se dviga do 400 evrov.

Španske stopnice, ki trg Piazza di Spagna – torej Španski trg – povezujejo s cerkvijo Trinita dei Monti, so leta 2016 spet odprli po obširni prenovi. Ta jih je stala kar 1,5 milijona evrov.

Foto: Shutterstock

Preberite še: V Rimu še strožje prepovedi za turiste

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.