Spomladanski recept: lahkotni pad thai s šparglji

Ko pomislimo na Tajsko, ne moremo mimo riževih rezancev, ki jih tam strežejo v skoraj vsaki restavraciji ali stojnici z ulično prehrano. Kaj bo danes za kosilo? Pad thai!

Da je jed tako priljubljena, sploh ni čudno, saj je pad thai lahkoten in zdrav obrok, sestavine zanj pa so precej poceni. Skuhan je že v nekaj minutah, zato je idealno kosilo za tiste dni, ko se nam ne ljubi predolgo stati za štedilnikom in svoj prosti čas raje preživimo v dobri družbi na svežem zraku.

Torej, danes bomo kuhali pad thai, ker pa je ravno pomlad, bomo jed malce sezonsko prilagodili ter ji dodali šparglje. Najbolje, da se kar lotimo dela.

Za štiri obroke potrebujemo:

  • 200 gramov riževih rezancev
  • sok ene limete
  • ena limeta, razrezana na krhlje
  • dve žlici sladke čili omake
  • dve žlici arašidovega ali sončničnega olja
  • 300 gramov tofuja
  • 10 špargljev
  • 6 mladih čebulic
  • 300 gramov sojinih kalčkov
  • 3 strokov česna
  • pest sesekljanih arašidov

Na ponvi prepražimo tofu in šparglje, narezane na kolobarje ter postavimo na stran. Na olju prepražimo sesekljane čebulice, kalčke in česen. Primešamo skuhane rezance, limetin sok, sol in čili omako. Dodamo tofu in šparglje. Vse skupaj porazdelimo v posodice, potresemo z arašidi in postrežemo s krhljem limete.

Kaj pa mesna različica? Po želji lahko v jed dodamo tudi kozice ali piščanca.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: INTERVJU s Sanjo Cvitić o Home exchange-u: “Stanovanje v Ljubljani sva zamenjala za vilo z bazenom v Provansi.”

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.