Ste v Parizu kupili miniaturni Eifflov stolp? Policija jih je zasegla 20 ton!

Če ste že obiskali Pariz in se sprehajali okoli njegovih najmogočnejših znamenitosti, kot je Eifflov stolp, so vam ulični prodajalci pred očmi zagotovo že zacingljali s šopom spominkov.

Gre za nezakonito prodajo spominkov, kar ste verjetno posumili tudi ob naslednjem zelo verjetnem dogodku. Policisti namreč okoli pariških znamenitosti, na primer okoli mogočnega Eifflovega stolpa, ob muzejih, kot je Louvre in okoli Montmartra, delajo redne obhode. Tako želijo onemogočiti delo afriškim migrantom, ki s tem služijo kruh. Teh je na pariških ulicah ogromno, med seboj pa se obveščajo, kdaj policija dela obhode. Tako boste v Parizu hitro priča množici preprodajalcev, ki v hipu pospravi culo s spominki in jo pred policisti ucvre med množico turistov.

Zasegli 20 ton spominkov

A francoska policija se ne da. V operaciji proti nezakoniti preprodaji spominkov so pretekli teden zasegli kar 20 ton miniaturnih Eifflovih stolpov. Te prodajalci na ulici sicer prodajajo po smešno nizki ceni, tudi po 5 kosov spominkov za en evro.

Racijo so izvedli pri treh kitajskih preprodajalcih, ki so jih sumili, da uvažajo spominke in z njimi zalagajo mrežo prodajalcev v Parizu. V dveh skladiščih in treh trgovinah so zasegli tisoč škatel, ki so skupaj vsebovale 20 ton miniaturnih Eifflovih stolpov. Aretirali so devet oseb.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE:

Pariz: Povratna letalska karta že za 31 evrov in pet nasvetov, kaj si tam ogledati

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.