Ideja za izlet: Krasna Vicenza in obisk sejma ročnih del Abilmente

Že načrtujete, katere kraje si želite ogledati v letu 2023? Imamo izjemno preprosto izvedljivo idejo in odlično ponudbo! Vicenza in obisk sejma ročnih del Abilmente!

Vicenza je cvetoče in svetovljansko mesto z bogato zgodovino in kulturo. “Palladijevo mesto” so leta 1994 uvrstili tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Tu najdete številne muzeje, galerije, trge, cerkve, razkošne vile in renesančne palače. Vicenza je vsekakor vredna obiska. Kdaj točno? Priporočamo, da se tja odpravite 25. februarja 2023. Zakaj prav takrat?

Vicenza in sejem, posvečen ročnemu delu in ustvarjanju

Če ste ljubitelji ročnih in unikatnih del, potem ne spreglejte Megabonove ponudbe za februarski voden izlet z avtobusom v Vicenzo, kjer lahko skočite na sejem Abilmente 2023 (klik). Sejem je posvečen ročnemu delu in ustvarjanju. Tu na svoj račun zagotovo pridejo ročni ustvarjalci, ljubitelji šivanja, kvačkanja in vezenja. Tu predstavljajo različne nove tehnike in najnovejše trende na tem področju, lahko pa nakupite tudi materiale za ustvarjanje. Vsekakor je sejem tudi prava paša za oči, saj so razstavljena različna ročna dela.

Po obisku sejma se nato odpravite na voden ogled mesta Vicenza, ki se ponaša s čudovito arhitekturo. Sprehodili se boste po slikovitem mestnem jedru in si ogledali številne renesančne stavbe. Večina njih so dela italijanskega renesančnega arhitekta Andree Palladia (1508 – 1580). Videli boste mestni muzej Palazzo Chiericati, prvo pokrito gledališče Teatro Olimpico (1580) ter Basillico, ki stoji na Piazza del Signori. Sprehodili se boste po glavni mestni ulici Corso Andrea Palladio, ki jo krasijo mogočne palače. In se seveda pocrkljali z dobro italijansko kulinariko!

Več o ponudbi Vicenza in sejem Abilmente 2023 preverite TUKAJ (klik).

FOTO: Shutterstock

 

Nora adrenalinska avantura v Splitu končno dostopna javnosti (za samo 33€)

Poletja in morja in sonca še ni konec! Od nekdaj velja, da je na morju najlepše septembra. Že tako bi vam za septembrski oddih priporočali čudoviti Split, tokrat pa ga še posebej! Za javnost so končno odprli Skywalk Poljud, adrenalinsko avanturo na kateri Split doživite iz popolnega novega zornega kota.

Za javnost je končno dostopna nora adrenalinska izkušnja Skywalk Poljud, ki bo navdušila vsakega obiskovalca, ki vsaj malo uživa v višavah in si želi nepozabnih razgledov na eno najlepših dalmatinskih mest. Obisk Splita v septembru zato nujno popestrite s to izjemno izkušnjo.

September v Splitu

Vsi, ki se radi vračajo v Split, prisegajo na Split v septembru. Ko se mesto malce umiri, ko ni več gneče, ko zadiha s svojim dalmatinskim utripom. Mirni večerni sprehodi in prostor na plaži bodo Split pričarali v najlepši luči, Hkrati so še vedno odprti vsi lokali, vse znamenitosti, morje je dovolj toplo in cene za ture in nastanitve nižje. Odličen razlog za obisk v tem pozno poletnem času je tudi Filmski festival, ki letos poteka med 15. in 21. septembrom.

Raziščite odlično ponudbo nastanitev v Splitu TUKAJ

Skywalk Poljud končno odprt za javnost

Skywalk Poljud je prva in edina adrenalinska tura na Hrvaškem, ki jo lahko doživite na strehi stadiona. Gre za urbano pustolovščino, ki se odvije na notranji in zunanji strani strehe mitskega stadiona Poljud. Avantura traja 90 minut, na njej pa se, medtem ko občudujete vrhunske inženirske dosežke in neverjeten razgled na mesto, soočite s svojimi strahovi pred višino. 

Popolno doživetje je možno ne glede na vreme. Med vzponom boste boste izvedeli zanimive zgodbe o gradnji stadiona Poljud – zakaj je bil nekoč najpomembnejša stadionska arhitektura na svetu, kje se nahaja njegova replika ter številne zanimive podrobnosti o urbanem razvoju in arhitekturi tega dela mesta. Kot pika na i vas na koncu čaka 70-metrski “rope swing” – let nad nogometnim igriščem.

Vstopnico za adrenalinsko avanturo Skywalk Poljud si zagotovite po polovični ceni

Spoznajte Split z drugega zornega kota in v 90 minutah preverite kombinacijo strasti do adrenalina in inženirskih dosežkov na stadionu Poljud ter zgodovino urbanega razvoja mesta. Izstopite iz svoje cone udobja in se pripravite na povsem novo izkušnjo z vrhunsko zabavo! Vodniki vam bodo pomagali, da premaknete svoje meje, medtem ko se popolnoma varno sprehodite visoko nad tlemi in na zunanji strani strehe (via ferrata) ali pri pripravi na “rope swing”.

Nekateri na Skywalku Poljud so se ob podpori prijateljev in družinskih članov znebili strahu pred višino, okrepili svoje odnose tako, da so delili to intenzivno izkušnjo, predvsem pa so se imeli lepo – zakaj se ne bi imeli tudi vi?

Vstopnico za Skywalk Poljud po polovični ceni (33€) si zagotovite TUKAJ

Vstopnico za Skywalk Poljud po polovični ceni (33€) si zagotovite TUKAJ

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.