VANDRAJ PODARJA: Predbožični izlet na Dunaj za dve osebi!

Decembrska obdarovanja so tu! In tudi Vandraj ima darilce za svoje bralce. Praznični izlet na Dunaj!

Podarjamo izlet v praznično okrašen DUNAJ za dve osebi z vključenim prevozom in vodenimi ogledi po programu! Dan izleta: 22. december.

Kako do te čudovite dogodivščine?

  1. Skočite na naš Vandraj Facebook profil (kliknite tukaj),
  2. všečkajte objavo VANDRAJ PODARJA: Predbožični izlet na Dunaj za dve osebi!,
  3. v komentarju označite osebo, za katero želite, da z vami doživi advent v avstrijski prestolnici.

Od Schönbrunna, znamenitosti mestnega središča, decembrskih stojnic in Sacher tortice!

V avstrijski prestolnici boste skočili do Schönbrunna, veličastne letne rezidence Habsburžanov, kjer je manjši vsakoletni tradicionalni božični sejem. Nato si boste ogledali mestno središče, se sprehodili po nekdanjem cesarskem dvorcu Hofburgu ter se odpravili do znamenite stolnice sv. Štefana, Državne opere, Mestne hiše in Parlamenta.

Po vodenih ogledih pa vas seveda čaka še prosto popoldne, ki ga lahko izkoristite za nakupovanje, obisk muzejev ali pa, kot se za praznični čas spodobi, obiščete praznično okrašene stojnice, spijete vročo čokolado, kuhano vino ali pa skočite na slavno Sacher torto in dunajca.

Sodelujete lahko prek Facebooka do petka, 14. decembra 2018, ko bomo izbrali srečneža, ki prejmeta adventno pustolovščino in bosta 22. decembra obiskala to čudovito mesto. Držimo pesti!

PREBERITE ŠE: Kako smo na Dunaju poslušali zvok polarnega sija

Adventni Zagreb: Ugoden izlet na najlepši praznični sejem v Evropi

Maribor: Dogodek Iz druge roke, kjer vaša oblačila dobijo nov dom, vi pa novo garderobo

Maribor: Po vzoru koncepta garažnih razprodaj bo 3. novembra na mali tržnici potekal brezplačni dogodek Iz druge roke. Tu lahko prodate, podarite, zamenjate ali kupite novo garderobo!

V času hitre mode in ob prepolnih omarah se hitro spozabimo in zavržemo še povsem lepe kose, ki bi jih z veseljem nosil kakšen nov uporabnik. Dogodek je namenjen vsem tistim, ki bi radi spraznili svoje omare in tistim, ki si želite prebrskati med ponujenimi kosi, so nam sporočili organizatorji.

Zapišite si v koledarček

V prostorih pokrite male tržnice na Dominkuševi 5 v Mariboru bo v soboto 3. novembra med 15. in 19. uro potekala prodaja in menjava oblačil iz druge roke.

Kraj, kjer vaša oblačila dobijo nov dom, vi pa novo garderobo

Sodelujoči lahko oblačila, ki ste se jih naveličali ali jih ne nosite več, ponudite ali zamenjate. Dobrodošli so različni kosi oblačil, blaga in modnih dodatkov iz druge roke – obutev, torbice, nahrbtniki, klobuki in dežniki … Obvezna je prijava za prostor, ki je zavezujoča, možna preko spletne prijavnice ▸ tinyurl.com/izdrugeroke.

Ostali vabljeni, da pobrskate med ponujenimi oblačili in najdete svoj najljubši kos iz druge roke prav na mali tržnici! Na dogodku bo oblačila možno nameniti tudi izbrani dobrodelni organizaciji.

Šiviljska popravljalnica in ogled filma

Dogodek bo spremljala šiviljska popravljalnica z ninorozino in Majo Marić, kjer se boste obiskovalci naučili osnov šivanja, zakrpali odpisana oblačila ter jih popestrili z našitki. Dogodek bo zaključen z ogledom dokumentarnega filma “True Cost” (Prava cena), ki problematizira današnjo tekstilno industrijo in njen učinek na planet.

Iz druge roke na hitro:

▸ Sobota, 3. november 2018

▸ 15.00–19.00

▸ mala tržnica na Dominkuševi ulici 5 v Mariboru

▸ FB mala tržnica: www.facebook.com/malatrznicamaribor/

▸ FB dogodek: tinyurl.com/izdrugerokemaribor

▸ Spletna prijavnica: tinyurl.com/izdrugeroke

Dogodek Iz druge roke predstavlja odziv na poziv lokalni skupnosti za organizacijo dogodkov na mali tržnici. Je skupnostno naravnan, brezplačen in spodbuja odgovorno potrošnjo, recikliranje in ponovno uporabo. Poganja ga prostovoljstvo in nastaja v sodelovanju z lokalno pobudo za (p)oživitev male tržnice.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE:

Ideja za zelen oddih: Bohinj in njegove lepote

Slovenija se predstavlja na turističnem sejmu

CMT Stuttgart 2017 Prvi znanilec prihajajoče turistične sezone bo prinesel prve napovedi o rezervaciji

Na prvem letošnjem večjem turističnem sejmu v Nemčiji, CMT Stuttgart 2017, ki bo goste vabil vse do nedelje, se predstavlja tudi Slovenija. Sejem za počitnice in oddih je prvi znanilec prihajajoče turistične sezone, kot vsako leto pa bo prinesel tudi prve napovedi o rezervacijah počitnic za tekoče leto.

Nemška zvezna dežela Baden-Württemberg, največja zunanjetrgovinska partnerica Slovenije, je tudi za turizem Slovenije izjemnega pomena, zato je navzočnost Slovenije in slovenskih ponudnikov na sejmu CMT Stuttgart kljub dolžini sejma, ki traja kar devet dni, nujna, so zapisali v Slovenski turistični organizaciji (STO).

Veliko povpraševanje po aktivnih počitnicah

Slovenija se v okviru sejma CMT Stuttgart predstavlja intenzivneje kot doslej. »Prisotnost Slovenije na turističnem sejmu je zelo pomembna za promocijo v Baden-Württembergu, tako zaradi neposredno zainteresiranih za počitnice kot tudi zaradi sodelovanja med Slovenijo in to, za nas ob Bavarski ključno, nemško zvezno deželo,« je dejala vodja predstavništva STO v Nemčiji Majda Rozina Dolenc.

Že marca bo v Berlinu srečanje držav regije Podonavja, ki ga vodijo predstavniki Baden-Württemberga, Slovenija pa bo država partnerica letošnjega srečanja Podonavja. »Tako rasteta prepoznavnost pa tudi ugled Slovenije na različnih ravneh, od meddržavnega sodelovanja, sodelovanj v gospodarstvu nasploh pa tudi povsem konkretno v turizmu za goste iz Baden-Württemberga v Sloveniji,« je poudarila.

V okviru predstavitve Slovenije se predstavljajo Sava turizem, Hit Alpinea, Turizem Ljubljana, Maribor-Pohorje, Terme Topolšica pa tudi manjši, specializirani ponudniki, kot sta ekološko Posestvo Trnulja in Kamp Menina, ter agencija Atur Travel. Poleg tega je med sodelujočimi tudi Mreža postajališč za avtodome, saj je sejem namenjen tudi temu segmentu turizma.

Povpraševanje na sejmu CMT je močno usmerjeno v aktivne počitnice v naravi, zato se prvi vikend, ki je tematski vikend pohodništva in kolesarjenja, Slovenija dodatno predstavlja tudi v tematski dvorani aktivnih počitnic. To predstavitev izvaja GIZ pohodništvo in kolesarjenje ob vrsti drugih slovenskih ponudnikov tovrstnih počitnic.

Članek je bil objavljen v Tripu.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.