4 dobre ideje za izlet z otroki (po priporočilu Mami blogerk)

Starši vedno iščemo dobre ideje za izlet z otroki. Da se otroci dobro zdivjajo na svežem zraku in hkrati spoznajo v kakšni čudoviti državi živimo. Tokratne ideje so prispevale Mami blogerke Just Ajda, Trideseta in Kat in mala pošast.

Ajda Gaberc, Just Ajda, priporoča Lovrenška jezera

Lovrenška jezera se nahajajo sredi Pohorja, nekje med Roglo in Ribniškim Pohorjem. Do njih drugače kot peš težko prideš, obstaja pa več poti do njih. Sprehod do njih je lep in dokaj nenaporen, nekaj malega pa se hodi tudi v hrib. Lovrenška jezera so sredi barja, zato hoja mimo lesenih potk ni dovoljena. Voda pride do tja zgolj in samo s padavinami, okoli jezer pa so mali grmički. Na začetku jezer je postavljen tudi razgledni stolp, ki nudi pogled na celotna jezera. ideje za izlet z otroki 

Katarina Avbelj, Kat in mala pošast, priporoča Dinopark v Radovljici in …

Čeprav park definitivno ni zasnovan v izobraževalne namene, je vseeno TOP zabave za najmlajše navdušence nad dinozavri. Ogromni kipi izumrlih štirinožcev ponujajo vpogled v svet pred nami in buri domišljijo, kaj bi bilo če bi lahko hodili med njimi.  Čez park se srečamo z več kot 40 dinozavri in njihovimi opisi. Na koncu si lahko ogledamo kratek film, prejmemo poslikavo obraza in jezdimo na hrbtu interaktivnega Velociraptorja.

Ugodnejšo vstopnico za Dinopark najdete TUKAJ. 

… Arboretum Volčji Potok (ideje za izlet z otroki)

Arboretum je več kot odlična ideja za kombinacijo sprehoda in zabave. Odvisno od letnega časa lahko naletimo na razstavo buč, cvetja, dinozavrov, morskih živali in celo čajanko norega Klobučarja ( Alica v Čudežni deželi.) V središču se nahaja ogromno igrišče za otroke, ki garantirano privabi nasmeh na vsa otroška usta. ideje za izlet z otroki 

Sanja, Trideseta, priporoča grad Snežnik

Grad Snežnik smo obiskali prejšnji vikend, ko je potekal festival Plavajoči grad. Pred gradom so potekale različne glasbene predstave, na voljo so bile stojnice s hrano in pijačo. Festival je sicer potekal 3 dni, tam pa si lahko tudi prespal v šotoru. Tudi izven festivala je grad Snežnik z okolico čudovita ideja za izlet. Izlet smo podaljšali še z obiskom Bloškega jezera. Jezero je primerno za kopanje, vanj je speljan tudi manjši tobogan za otroke. Ob jezeru se lahko usedete na kavo ali hitro hrano, imajo tudi nekaj igral za najmlajše obiskovalce, tako da je primeren tudi za obisk z malčkom. Izlet priporočam v vročih poletnih mesecih, saj je tam manj stopinj, kot npr v Ljubljani, pa tudi dovolj blizu je za dnevni izlet.

Za še več idej preberite:
TO so 3 super ideje za izlet na podaljšan avgustovski vikend

 

 

PREBERITE TUDI: 4 ideje za izlet z otroki (po priporočilu Mami blogerk)

Foto: Mami blogerke

Grad Snežnik bodo preplavili etno glasbeniki

Etno glasbeniki, scenografi, akrobati, lutkarji, plesalci in drugi umetniki se že zgrinjajo v Loško dolino.

 Od 14. do 16. julija bodo Grad Snežnik z okoliškimi gozdovi spremenili v okolje več deset magičnih vizualnih prizorišč, na katerih se bo predstavilo prek 70 skupin z vsega sveta. Na plavajočem odru, v grajskih dvoranah, na gasilskem avtomobilu, v velikih kupolah, med šepetajočimi drevesi in na konjski vpregi se bo godlo, plesalo in igralo. Za jedačo in pijačo bo več kot poskrbljeno, kot tudi za spanje v šotorih in po bližnjih turističnih kmetijah. Dnevno svetlobo pa lahko izkoristite za pohode, ježo, jamarjenje, iskanje medvedov, kolesarjenje in splavarjenje. 

12374890_1720871694813311_8758058934269511244_o

SITE-SPECIFIC koncept 

Posebnost festivala je vizualna in performativna oživitev gradu, gozdov, jam, poti in vasi. Skupine se bodo predstavile na nepredstavljivih vizualno predelanih odrih, katere so predhodno 14 dni ustvarjali scenografi iz Slovenije in Češke. V okolici gradu se trenutno že postavljalo skulpture, svetlobne in akustične instalacije. Tema bo potovanje po Mito-Loškem morju z ladjo Norcev ter obiskovanje prečudnih otokov Markesjeskega otočja. Mogoče bo kdo prepoznal realne osebe, zgodbe in mitologije iz Loške doline. 

Več o festivalu in programu si lahko prebereš tukaj.

Vir: floatingcastlefestival

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.