Ideja za izlet: Raziskovanje jeseni v čarobnem Hallstattu

Če razmišljate o romantičnem jesenskem izletu, je slikovito mestece Hallstatt v Avstriji destinacija, ki bo izpolnila vsa vaša pričakovanja.

Z idilično lego ob jezeru Hallstättersee in s slikovitimi gorami Dachstein, je mestece Hallstatt v AVstriji prava oaza miru in naravne lepote. Pravljične hišice ob jezeru, naravna lepota gorskega sveta, zanimive kulturne znamenitosti in kulinarični užitki bodo pomenili nepozaben izlet, ki vas bo očaral.

Hallstatt in naravne lepote

  1. Jezero Hallstättersee: Jesen se v vsej svoji veličini odrazi na jezeru Hallstättersee, ki se obarva v tople odtenke rdeče, oranžne in rumene barve. Sprehodite se ob jezeru in opazujte okolico.
  2. Razgledna točka Hallstatt Skywalk: Po vzponu na razgledno točko Skywalk vas bo osupnil panoramski pogled na mesto, jezero in okoliške gore.
  3. Narodni park Dachstein: Odpravite se na izlet v narodni park Dachstein, ki ponuja številne pohodniške poti, primerne za raziskovanje jesenskega gozda.

Kulturno Doživetje

  1. Muzej solnega rudarstva v Hallstattu: Spoznajte zgodovino rudarjenja, ki je močno zaznamovala to območje. Muzej ponuja zanimive eksponate in prikaze, kako so nekoč izkopavali sol v teh predelih.
  2. Kostno pokopališče v Hallstattu: Poleg jezera in najstarejšega rudnika soli na svetu, je ena največjih znamenitosti mesteca tudi izrazito nenavadno pokopališče. Zbirka lobanj z napisanim imenom pokojnika, poklicem in datumom smrti je na ogled v tamkajšnji kapeli.

Kulinarično Razvajanje

  1. Številne restavracije in lokalne gostilne: Nekaj najbolj priznanih: Zum Salzbaron, Rudolfsturm, Pizzeria Kegelbahn, Braugasthof am Hallstattersee in Marktbeisl Zur Ruth.
  2. Kavarna in pekarna Konditorei: Poskusite avstrijske sladice, kot je štrudelj, in si privoščite toplo kavo v prijetnem ambientu.

 

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Ideja za jesenski izlet med vinogradi: Prečudoviti Jeruzalem

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.