3 top poletne ideje za izlet z otroki

Dolgi poletni dnevi in majhni otroci so lahko velik zalogaj, če njihove odvečne energije in otroške zvedavosti ne nasitimo s časom preživetim v naravi. Kotičkov, kjer se otroci lahko “znorijo”, je v Sloveniji veliko. Za nekaj dobrih idej za izlet z otroki sem povprašala kar strokovnjakinje: Mami blogerke.

Nina Držaj, avtorica bloga Z ljubeznijo, Mama., priporoča: KORUZNI LABIRINT

Koruzni labirint se nahaja na dveh lokacijah v Sloveniji. V Mariboru in v Mengšu. Gre za zabavno poučni tematski park v koruznem polju, ki je poučen za celotno družino in primeren za enodnevni izlet. Preko njega spoznavamo naravo, naloge v labirintu spodbujajo sodelovanje, povezanost in srčnost, z obiskom pa treniramo orientacijske sposobnosti, razvijamo intuicijo, logično sklepanje ter samostojnost. Odličen izlet z otroki!

Nika Britovšek, avtorica bloga Mommy creates, priporoča: VELENJSKA PLAŽA

Velenje je zadnja leta znano tudi po novi, krasno urejeni Velenjski plaži, ki je več kot primerna tudi za otroke. Imajo urejene pomole, napihljiva igrala na vodi, nekaj tudi majhnih kamenčkov, kjer se otroci lahko igrajo. Je dovolj sence in nasploh dovolj prostora za vse ljudi, ki se radi vračajo tja vedno znova.Par korakov stran je nov prireditveni prostor Vista, mnogo urejenih sprehajalnih, kolesarskih poti, bogata kulinarična in gostinska ponudba. Mesto kar kliče po raziskovanju in preživljanju prostih dni v njegovi okolici. Zabava zagotovljena za vse generacije, željne novih dogodivščin.

Tanja Nakov, avtorica bloga Na maminem planetu, priporoča: JEZERO JASNA

Izlet z dojenčkom na jezero Jasna je odlična odločitev. Jezero odlikuje veliko naravne sence in travnatih površin za igro na podlagi. Okoli jezera peljejo urejene poti za vozičkanje, njegov prečudovit ambient in gorska energija pa ustvarita prekrasno vzdušje za vsako družinico. Poleg kulinarične ponudbe tik ob jezeru, se pogumni lahko v jezeru tudi osvežijo, najmlajši pa lahko svoje nogice namakajo v kristalno čisti vodi. Jezero Jasna je ena izmed najlepših slovenskih destinacij in enkratna ideja za nepozaben družinski izlet

Za še več idej, kam v Sloveniji, preberite:
20 nepozabnih dogodivščin, ki jih morate poleti 2023 doživeti v Sloveniji

Foto: Nina Držaj, Tanja Nakov, Nika Britovšek

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.