Bučna poslastica, ki vam bo polepšala jesen #slastenrecept

Kaj je jeseni lepšega od buč in peke sladic? Nič! Če oboje združimo, pa je še toliko lepše. Ta dišeča bučna rolada vam bo zagotovo še polepšala jesen.

Sestavine:

Za biskvit:

  • 200 g bučnega pireja (kuhana in pretlačena buča)
  • 4 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 120 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka

Za nadev:

  • 200 g kremnega sira
  • 50 g masla, sobne temperature
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Navodila:

  1. Priprava biskvita:a. Najprej segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Pripravite pekač (velikosti približno 30 x 40 cm) in ga obložite s peki papirjem.
    b. V večji skledi zmešajte bučni pire, jajca in sladkor. Mešajte, dokler ni vse dobro zmešano.
    c. V drugi skledi presejte moko, pecilni prašek, sol, cimet in muškatni orešček. Nato postopoma dodajajte suhe sestavine v mokre in mešajte, dokler ne bo mešanica gladka.
    d. Testo vlijte v pripravljen pekač in ga enakomerno porazdelite po površini.
    e. Pecite v predhodno ogreti pečici približno 12-15 minut, oziroma dokler ne bo biskvit rahlo zlato rjave barve.
  2. Priprava nadeva: Medtem ko se biskvit peče, pripravite nadev. V srednje veliki skledi zmešajte kremni sir, maslo, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt. Mešajte, dokler ne bo nadev kremast in brez grudic.
  3. Sestavljanje rolade:a. Ko je biskvit pečen, ga takoj previdno obrnite na čisto kuhinjsko krpo, ki ste jo potresli s sladkorjem v prahu. Pustite, da se ohladi (približno 5 minut).
    b. Ko je biskvit še topel, odstranite peki papir in enakomerno razporedite nadev po njem.
    c. S pomočjo kuhinjske krpe previdno zvijte biskvit v rolado. Postavite rolado na pladenj za serviranje, z zvito stranjo navzdol.
  4. Končna priprava: a. Po želji lahko bučno rolado potresete s sladkorjem v prahu ali jo okrasite s stepeno smetano ali sesekljanimi orehi.
    b. Rolado postavite v hladilnik za vsaj 1 uro, da se nadev dobro ohladi in strdi.

Narežite na rezine in postrezite. Dober tek!

Slastna bučna rolada.

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Jesenski recept: tajska bučna juha in hruškova torta

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.