Airbnb ukinil tekmovanje za nočitev na Kitajskem zidu

Airbnb je pred kratkim objavil nagradno igro, ki bi zmagovalcu 4. septembra omogočila unikatno dogodivščino – nočitev na Kitajskem zidu.

Nočitev na največjem čudu na svetu, kar so jih zgradile človeške roke

Zmagovalec tekmovanja bi prenočil v enem izmed opazovalnih stolpov, ki bi ga ob tej priložnosti preuredili v šik nastanitev z večerjo ob sončnem zahodu z osupljivim razgledom na največjo konstrukcijo na svetu, kar jih je kdajkoli zgradil človek.

Kritike na račun uničevanja kulturne dediščine

A kot kaže, se to ne bo zgodilo. Pri Airbnb so se odločili, da tekmovanje odpovedo. Razlog za to so negativni odzivi javnosti. Organizatorji so namreč prejeli več sporočil o neprimernosti tekmovanja. Z nagrado bi namreč prispevali k propadanju legendarne strukture, ki je na več delih potrebna temeljite obnove. Zid je ponekod namreč že popolnoma izginil ali pa so od njega ostale le še ruševine. Spodbujanje nočitev na tej imenitni kulturni dediščini pa bi bilo vse prej kot koristno zanjo. Veličastna struktura je od leta 1987 sicer na Unescovem seznamu spomenikov svetovne kulturne dediščine.

Preberite še: 7 dejstev, ki jih morate prebrati, preden odpotujete na Kitajsko

Pri Airbnb sicer zagotavljajo, da so želeli s projektom ljudi spodbuditi k razmišljanju o ohranjanju kulturne dediščine, zaradi negativnih odzivov uporabnikov pa so se zadevo vseeno odločili odpovedati. Promocijo Kitajske bodo v prihodnje tako poskušali izvajati na drugačen način.

Foto: Shutterstock, Airbnb

PREBERITE ŠE:

Pred skokom v Azijo: Kako pravilno uporabljati jedilne paličice

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.