Potovanje z najhitrejšim lebdečim vlakom na svetu

Poleg vseh veličastnih stavb, mostov in naravnih rezervatov, bi med čuda sveta zlahka uvrstili tudi najhitrejši vlak na svetu, ki povezuje šanghajsko letališče s šanghajskim metro sistemom.

Če povzamemo izkušnjo dopisnika Larryja Bleiberga, ki je za medijsko hišo BBC pred kratkim preizkusil 60 kilometrsko krožno vožnjo, je vožnja z najhitrejšim vlakom na svetu neverjetno doživetje.

Šanghajski vlak namreč potuje s tehnologijo lebdenja, kar mu omogoča doseganje neverjetnih hitrosti. Vlak namreč potuje s hitrostjo do 430 kilometrov na uro, kar vznemiri še tako zdolgočasenega potnika. Po podobnem principu, kot gramofon, o katerem smo že pisali, vlak namreč nad tiri lebdi zaradi magnetnega delovanja.

Posebno izkušnjo vožnji s tem vlakom dodajo tudi števci hitrosti, ki so vgrajeni v vsakem vagonu, saj namreč izzovejo val navdušenja, ko se števec z nič kilometrov na uro v nekaj trenutkih premakne na 100, 200 in 300 kilometrov na uro, seveda pa ga ni potnika, ki se ne bi s števcem fotografiral, ko vlak doseže hitrost 430 kilometrov na uro. Tako hitro pač ne greš vsak dan.

Za 30 kilometrsko vožnjo od letališča do metroja, ki traja slabih 10 minut, je treba odšteti 80 kitajskih yuanov oziroma nekaj centov več kot 10 evrov, zlahka pa na vlaku ostaneš celotno krožno vožnjo ter si zabavo podaljšaš za dodatnih deset minut.

Ko boš torej obiskal Šanghaj in če ti ob prevelikih hitrostih ne postane slabo, je najhitrejši vlak na svetu gotovo tehnološki presežek, ki si ga želiš preizkusiti. Več o delovanju vlaka, si lahko ogledaš v spodnjem videu.

Foto: maglev

Prvi lebdeči gramofon na svetu prihaja iz Slovenije

Živimo v svetu, kjer tehnološke inovacije vsakodnevno premikajo meje mogočega. Lebdečih predmetov smo bili do sedaj vajeni le iz znanstveno fantastičnih filmov, v zadnjem času pa lebdenje ni več tako imaginaren pojav.

Včeraj je platforma za množično financiranje Kickstarter postala bogatejša za nov slovenski produkt, ki ga brez pomisleka lahko označimo za nekaj res posebnega. MAG-LEV Audio je visoko kakovosten gramofon, ki pa ne navdušuje le strastnih audiofilov temveč tudi ljubitelje dizajna. Je prvi gramofon na svetu, katerega vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine.

2872be2b2901baf52a5d9656d7604e42_original

Futuristična tehnologija, ki jo dopolnjuje eleganten dizajn, spreminja način poslušanja glasbe. V času, ko se v naša stanovanja vrača retro pohištvo in produkti s pridihom nostalgije, je gramofon ponovno dobil na svoji vrednosti, v MAG-LEV studiu pa so njegovo uporabnost dvignili na povsem nov nivo.

Ekipa kreativcev in inovatorjev, ob enem pa ljubiteljev vinila in zvoka prasketanja magnetne igle, je združila moči ter zasnovala in razvila produkt, ki bo v vaši dnevni sobi pustil vtis odsotnosti gravitacije. Ko boste priključili gramofon na svoj avdio sistem in ga priklopili, izberite svojo najljubšo ploščo, premaknite ročico in spustite gramofonsko glavo. Potem pa se le še udobno namestite in uživajte v glasbi vrhunske kakovosti.

V MAG-LEV studiju pravijo, da bodo vinilke od danes naprej kljubovale gravitaciji, vi pa jih lahko podprete s klikom na Kickstarter.

Foto: MAG-LEV

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.