Iz prve roke: z Mini Countryman smo se odpeljali na deželo

Vedno radi povemo, da smo veliki ljubitelji road tripov in kadar nam čas le dopušča, se radi odpravimo raziskovati svet. Če se da, z avtom.

Odprta okna, dobra glasba in še boljša družba so naš recept za zabavno vožnjo, seveda pa je užitek še veliko večji, če se lahko na pot podaš s čisto novim avtom. Pred kratkim je ekipa Vandraj imela to srečo, da nas je novim dogodivščinam naproti popeljal čisto novi Mini Countryman. Odpravili smo se na severovzhod Slovenije, na deželo, kjer se Countryman zagotovo odlično znajde. In se je.

Naša pot se je torej pričela v novem Mini salonu v BTC-ju in kaj hitro smo se zaljubili v prav vse Mini modele – poleg Countrymana nam je takoj prirasel k srcu tudi Clubman, seveda pa nas je očaral tudi Mini Cooper z zložljivo streho.

Torej, najprej smo udobje preizkusili na avtocesti, čeprav nam je že takoj, ko smo se usedli v novega Countrymana, postalo jasno, da gre za crossover prestižnejše znamke. Zaradi izjemno intuitivne tehnologije avta smo skoraj pozabili, da z nogo pritiskamo na plin. Avto je namreč mehak, a hkrati tako masiven, da bi z njim dobesedno lahko prepotovali svet – bodisi v vlogi voznika bodisi sopotnika se v avtu počutiš naravnost fantastično, udobje vožnje pa bi z lahkoto primerjali z udobjem postelj v hotelu.

Vožnja do prekmurskih ravnic je minila kot bi trenil in ob prihodu na cilj smo se kar težko poslovili od avtomobilskih ključev, ki smo jih predali osebju. Kaj kmalu smo jih seveda spet držali v rokah – odpravili smo se raziskovat podeželske ceste in skrite kotičke, ki jih ponuja čudovito Prekmurje. Countryman je brez težav sledil našemu hitremu tempu, spotoma pa nase lepil občudujoče poglede mimoidočih. Naša ekipa je prejela celo nekaj ponudb za menjavo avtov, avtomobilsko menjavo nam je ponudil celo lastnik Tesle!

Prečesali smo prav vse – od ozkih poljskih cest, ostrih ovinkov pa vse do strmih klancev med vinskimi goricami vinorodnega okoliša Jeruzalem. Večino časa nas je seveda spremljal tako imenovani sport mode, saj je bila skušnjava naproti ekonomičnem načinu vožnje prevelika. Trije dnevi Prekmurja pa nam seveda niso bili dovolj, zato smo se podali še na dva celodnevna izleta.

Po petih dneh smo se od Mini družbe kaj težko poslovili, ob enem pa začudeno ugotovili, da v vsem tem času avta nismo napolnili niti enkrat! Celoten rezervoar je namreč prenesel kar pet dni vznemirljive vožnje, kar nas je le še dodatno navdušilo in prav vsak izmed naše ekipe je pričel razmišljati o menjavi avtomobila.

Če si tudi sam ogleduješ jeklene konjičke in bi se rad na izlet podal z enim izmed Mini avtomobilov, obišči Mini spletno stran ali obišči Mini salon, ki se nahaja za restavracijo Argentino v BTC-ju ter se dogovori za testno vožnjo.

Si želite, da se nam na naslednji poti pridruži tudi vaša znamka? Pišite nam na info@vandraj.si.

Foto: Maja Fister

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.