Roadtrip: MINI potep na Obalo v družbi znanih Slovenk in osmih jeklenih zapeljivcev

Katera je najboljša pot iz prestolnice do Obale? Takšna, ki jo preživite v dobri družbi, z najljubšo poletno glasbeno playlisto, v ravno prav ohlajenem avtomobilu, ki se poslušno odziva na vaše ukaze, prijetno zaprede, ko ga poženete proti cilju in za nameček še obrača poglede. Sploh, če jih je v vrsti v vseh barvnih lestvicah in aktualnih modelih kar osem!

MINI potep z Almo M. Kochavy in Niko Ambrožič Urbas

Ekipa Vandraj se je do morja tokrat podala prav tako, s kultnimi jeklenimi člani družine MINI in v prijetni družbi. V naši floti vozil znamke MINI so kraljevali aktualni modeli znamke, prenovljeni trovratni in petvratni MINI Cooper, pa Cabrio, Clubman in Countryman, pod pokrovom motorja pa so bili prav vsi športne različice S, kar smo s pridom izkoriščali. Na potepu sta se nam pridružili tudi MINI ambasadorka Alma M. Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne in Nika Ambrožič Urbas, modna oblikovalka in žirantka v oddaji Zvezde plešejo, ki sta se izkazali za nadvse zabavni sopotnici, na pot pa se je z nami podal tudi nov skrbnik urbanih malčkov, MINI brand manager za slovenski trg – Uroš Dolenc in še šopek do ušes nasmejanih voznic ter manjšina voznikov.

2 uri do morja z MINI-jem?!

Poletna sezona se bliža, nepopisne gneče na primorski avtocesti ob koncih tedna prav tako, zato smo svoj morski roadtrip prestavili kar na sredino tedna, pot iz Ljubljane do Kopra pa preizkušali delno po avtocesti in delno mimo nje. Pa ne zato, ker bi se bali zastojev. Cilj v takšnih avtomobilih pravzaprav niti ni najbolj pomemben del potepa, pravi užitek je v resnici pot do njega. Zato nima smisla, da bi jo krajšali. Prej bi si želeli, da se nikdar ne konča.

Po prvem šarmiranju po ulicah Ljubljane in uvodnih pospeških na avtocesti smo z nje zavili že na Vrhniki, izvedli prvo menjavo avtomobilov in že zarohneli prek Kačjih rid, ovinkih, kjer se lahko resnično prepustite vožnji. Toliko bolj, če je flota opremljena z radijskimi postajami, prek katere prvo vozilo opozori na morebitne bližajoče se motoriste, na katere moramo biti v tem delu leta še posebej pozorni. Avtomobile smo vozniki med seboj še enkrat zamenjali v Postojni in na Črnem Kalu, med postanki posneli desetine selfiejev, vozniki cabria so si popravili razmršene pričeske in pot smo že nadaljevali proti morju. Po dveh urah norega roadtripa smo prispeli do Kopra, pogosto spregledanega obalnega mesta, ki ponuja veliko več kot le pristanišče in krožišča, kjer se tudi Ljubljančani prepogosto izgubijo. Priznamo.

Več o tem, kaj imenitnega še lahko počnete v Kopru, preberite TUKAJ.

Mi smo se zapeljali pod koprskimi palmami, parkirali ob pristanišču, se oglasili v MINI Cubu, kjer si lahko ogledate vintage model legendarnega malčka, ki je danes precej odrasel in preverite, kaj novega ustvarjajo. In kam na kosilo? V Kopru se je pred kratkim tik ob morju odprla nova restavracija Savor, ki je kulinarično letvico postavila precej visoko. Okrepčali smo se potovanju primerno, vsrkali morske sončne žarke in vonj soli, prisluhnili krikom galebov in se vrnili k zvoku, ki nam je še ljubši – ogretim motorjem naših konjičkov, ki so nas v slogu pripeljali nazaj v kotlino. Do prihodnjič!

Foto: Žiga Intihar

 

PREBERITE ŠE:

KOPER: Na Odprto kuhno, razgled z zvonika in sončni zahod

 

Iz prve roke: z Mini Countryman smo se odpeljali na deželo

Vedno radi povemo, da smo veliki ljubitelji road tripov in kadar nam čas le dopušča, se radi odpravimo raziskovati svet. Če se da, z avtom.

Odprta okna, dobra glasba in še boljša družba so naš recept za zabavno vožnjo, seveda pa je užitek še veliko večji, če se lahko na pot podaš s čisto novim avtom. Pred kratkim je ekipa Vandraj imela to srečo, da nas je novim dogodivščinam naproti popeljal čisto novi Mini Countryman. Odpravili smo se na severovzhod Slovenije, na deželo, kjer se Countryman zagotovo odlično znajde. In se je.

Naša pot se je torej pričela v novem Mini salonu v BTC-ju in kaj hitro smo se zaljubili v prav vse Mini modele – poleg Countrymana nam je takoj prirasel k srcu tudi Clubman, seveda pa nas je očaral tudi Mini Cooper z zložljivo streho.

Torej, najprej smo udobje preizkusili na avtocesti, čeprav nam je že takoj, ko smo se usedli v novega Countrymana, postalo jasno, da gre za crossover prestižnejše znamke. Zaradi izjemno intuitivne tehnologije avta smo skoraj pozabili, da z nogo pritiskamo na plin. Avto je namreč mehak, a hkrati tako masiven, da bi z njim dobesedno lahko prepotovali svet – bodisi v vlogi voznika bodisi sopotnika se v avtu počutiš naravnost fantastično, udobje vožnje pa bi z lahkoto primerjali z udobjem postelj v hotelu.

Vožnja do prekmurskih ravnic je minila kot bi trenil in ob prihodu na cilj smo se kar težko poslovili od avtomobilskih ključev, ki smo jih predali osebju. Kaj kmalu smo jih seveda spet držali v rokah – odpravili smo se raziskovat podeželske ceste in skrite kotičke, ki jih ponuja čudovito Prekmurje. Countryman je brez težav sledil našemu hitremu tempu, spotoma pa nase lepil občudujoče poglede mimoidočih. Naša ekipa je prejela celo nekaj ponudb za menjavo avtov, avtomobilsko menjavo nam je ponudil celo lastnik Tesle!

Prečesali smo prav vse – od ozkih poljskih cest, ostrih ovinkov pa vse do strmih klancev med vinskimi goricami vinorodnega okoliša Jeruzalem. Večino časa nas je seveda spremljal tako imenovani sport mode, saj je bila skušnjava naproti ekonomičnem načinu vožnje prevelika. Trije dnevi Prekmurja pa nam seveda niso bili dovolj, zato smo se podali še na dva celodnevna izleta.

Po petih dneh smo se od Mini družbe kaj težko poslovili, ob enem pa začudeno ugotovili, da v vsem tem času avta nismo napolnili niti enkrat! Celoten rezervoar je namreč prenesel kar pet dni vznemirljive vožnje, kar nas je le še dodatno navdušilo in prav vsak izmed naše ekipe je pričel razmišljati o menjavi avtomobila.

Če si tudi sam ogleduješ jeklene konjičke in bi se rad na izlet podal z enim izmed Mini avtomobilov, obišči Mini spletno stran ali obišči Mini salon, ki se nahaja za restavracijo Argentino v BTC-ju ter se dogovori za testno vožnjo.

Si želite, da se nam na naslednji poti pridruži tudi vaša znamka? Pišite nam na info@vandraj.si.

Foto: Maja Fister

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.