Izgubljeni v Louvru? Uporabite aplikacijo!

Muzej v Louvru letno obišče več kot osem milijonov turistov, od tega več kot 80 odstotkov tujcev. Da bi omogočili lažjo »uporabo« muzeja, so se v Louvru lotili izboljšanja uporabniške izkušnje, vanj pa so vložili kar 53,5 milijonov evrov.

Ena izmed inovacij je aplikacija »My visit to the Louvre«, ki je dostopna na AppStoru in GooglePlayu ter omogoča lažje in bolj učinkovito raziskovanje muzeja, ki je v sezoni še posebej neprehoden. Aplikacija namreč zajema podatke o več kot 600 delih, razstavljenih v Louvru, ena najpomembnejših funkcij pa je njena GPS povezava, ki omogoča prikaz točne poti od umetnine do umetnine.

pariz_shutterstock_261270473

Verjetno si se tudi ti že marsikdaj izgubil v gruči azijskih turistov, saj se je to zgodilo skoraj vsakemu rednemu obiskovalcu svetovnih muzejev. Aplikacija v takem primeru poišče tvojo lokacijo in tako »pin« pošlje tistemu, za katerega želiš, da te najde. Tako boš lažje našel svojo družbo, bolj enostavno pa se boš tudi orientiral v muzeju s 35 tisoč umetninami, ki so razstavljene na več kot 60 tisoč kvadratnih metrih.

Z aplikacijo »My visit to the Louvre« je prav tako možno predhodno kupiti muzejske vstopnice, za kar boš zelo hvaležen ob pogledu na dolge vrste pri vhodu, saj si po besedah predsednika muzeja čakanje tako skrajšaš za kar uro in pol.

Za izvedbo vseh izboljšav imajo v Louvru na razpolago dve leti, predsednik muzeja pa je dejal, da je za ta namen tudi sam stopil v vrsto med turiste in na vstop čakal kar dve uri in pol. Da bi lažje odkril slabosti in potencial za izboljšanje uporabniške izkušnje, se je namreč kar sam podal na običajen obisk muzeja ter tako dobil kar nekaj idej, ki bodo tudi tebi kmalu lajšale potovanje po največjem hramu umetnosti na svetu.

Oh, smo povedali, da je aplikacija zasnovana tridimenzionalno in da jo več kot priporočamo?

pariz_shutterstock_375222418

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.